Haberler

70'lik İngilizlerden Mangal Style

2007 yılından beri yaptıkları gösteriler ve söyledikleri türkülerle bütün ülkede ün yapan Ölüdenizli Yarenler Grubu, bu kez farklı bir dans sergileyerek sevenlerinin karşısına çıktı.

2007 yılından beri yaptıkları gösteriler ve söyledikleri türkülerle bütün ülkede ün yapan Ölüdenizli Yarenler Grubu, bu kez farklı bir dans sergileyerek sevenlerinin karşısına çıktı. Koreli şarkıcı PSY'nin ünlü şarkısı Gangnam Style'ın Türkçe versiyonunu sergileyen ekip ilerlemiş yaşlarına rağmen hızlı dansı başarıyla sergiledi.

Ölüdeniz'in tanıtımı için gönüllü çalışan ve 30'un üzerinde türkü ezberleyen ekip şimdiye kadar Beyaz Show, Uğur Dündar'la ana haber, Seda Sayan, Defne Samyeli, Sümer Ezgü'nün Anadolu'dan Geldik ve TRT Altın Adımlar olmak üzere çok sayıda televizyon programına çıkarak, bütün ülkede büyük sempati topladı.

Her gün haftada iki prova yaparak çalışmalarını sürdüren ekip yeni türküler hazırlıyor. "Penceresi Camcama Muallim", "Kahverengi Gözlerin","Dağlar Kızı Reyhan" bu türkülerden bazıları. İngiltere'den Fethiye'ye 10 yıl önce gelen emekli David Groom (63) ile birlikte Stuart James (63), Lynn Buchanan (60), Margaret mc Clloow (71), Genny Lewington(63), Ölüdeniz Belediyesi Kültür Sanat Müdürü Coşkun Karabulut'la birlikte Ölüdeniz Yarenler Grubu'nu oluşturdu. Ekip 30'un üzerinde öğrendiği türkü ve şarkılara bu kez mangal style'ı ekledi. Ölüdeniz manzarasında bir mangalda köfte pişiren ve bu şarkıyı söyleyip oynayan ekip tatilcilerden ilgi gördü. Ekip şefi David Groom şarkının Türkçe versiyonunu söylerken izleyenler alkış tuttu.

FESTİVALLERDE MANGAL STYLE'DE SÖYLEYECEKLER

David Groom, internette buldukları söz ile bu şarkıyı söyleyince büyük ilgi gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Biz yaşlıyız ama Türkçe türkü ve şarkı söyleyip eğlenmeyi seviyoruz. Mangal style Ölüdeniz'de klip çekmek istiyoruz. Festivallerde bu şarkıyı söyleyeceğiz. Mangal ve piknik Türkiye'de çok seviliyor. Biz de seviyoruz."

Yarenler ekibinin diğer üyeleri, 5 yıldır şarkı söyleyip danslar yaptıklarını, 3 aydan bu yana bu şarkıya hazırlandıklarını, festivallere katılıp ilgi çekmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Ekibin sanat yönetmeni Coşkun Karabulut, Sarıkamışlı ve aynı zamanda 2 deneme kitabı ve 7 şiir kitabı olan bir şair. Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Coşkun Karabulut, 7 yıldan bu yana çalıştırdığı ekibin de kurucusu. Coşkun Karabulut, yaptığı açıklamada; şöyle konuştu: "Ölüdenizli Yarenler Grubu, 2007 yılında kuruldu. İlk türkümüz Bayburt- Erzurum dolaylarından 'Deli Kız Sinin Geliyor' oldu. Daha sonra memleketim olan Kars ve Sarıkamış'ın sevilen türkülerinden 'Kiziroğlu Mustafa Bey', 'Hele Dadaş Hoşmusan', 'Kağızmana Ismarladım' gibi türkülerle tüm Türkiye ekibi tanıdı. Daha sonra yaşadığımız yörenin 'Hadi Gali' türküsünü ve 'Çökertme' oyununu öğrenen ekibimiz bugün 30 üzerinde türkü seslendiriyor. Türküleri ben seçiyorum. Hangi türkünün ekip arkadaşlarımızın ağzına uyacağını ve kolay söyleyebileceklerini tahmin edebiliyorum. Biraz da ironik davranıyorum. Unutulmuş şarkıları yaşlı İngilizler ve İngiliz aksanıyla dinlemek mutlu ediyor dinleyenleri. Şimdi de çok popüler bir dansı dilimize çevirerek söyleyip oynuyorlar. Umarım beğenilir"

İŞTE MANGAL STYL'NİN SÖZLERİ

Oppa mangal style

Mangal style

Kasaba gitsen şimdi etin kilosu kaça?

Dışardan alsak daha mı ucuz kelle paça

Bari ekmek arası yiyelim de amca

Senden bu beklenir anca

Mangal style sana soruyor

Ne yersin?

Sen de yelle

İster faraş, ister gazeteyle

Sen de yelle - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Coşkun Karabulut Uğur Dündar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title