Haberler

7 Yılda 'Köprülü Rafet Paşa' Lakabı Takıldı

7 yıldır görevde olan ve yaptığı projelerle halkın büyük takdirini toplayan Karabük Belediye Başkanı MHP’li Rafet Vergili, ’Köprülü Rafet Paşa’ lakabını aldı.

7 yıldır görevde olan ve yaptığı projelerle halkın büyük takdirini toplayan Karabük Belediye Başkanı MHP'li Rafet Vergili, 'Köprülü Rafet Paşa' lakabını aldı. Yaptırdığı köprüler ve asansörlerle ünlenen Başkan Vergili, yüksek mahallerde asansör, yürüyen merdiven ve yaya köprülerine hız kesmeden devam ediyor.

7 yılda 3 mahalleye dikey ve yatay asansör, bir mahalleye yürüyen merdiven ile 7 mahalleyi birbirine bağlayan yaya köprülerini yapan Başkan Vergili'ye halk 'Köprülü Rafet Paşa' unvanı taktı.

Önümüzdeki hafta hizmete girecek olan ve çevre düzenlemesi yapılan asansöre gelerek incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye, kendilerini merdivenden çıkmaktan kurtaran yaşlı vatandaşlar asansör için teşekkür etti.

"BU PROJELER LÜKS PROJELER DİYE ADLANDIRILAMAZ"

Başkan Vergili, Karabük'ün alt yapısı yapılmadan oluşmuş büyüyen bir şehir olduğunu ve göreve geldiklerinde alt yapı eksikliğinin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Üçüncü asansörü yaptık. Vatandaşlarımızı merdiven çilesinden kurtarmış olduk. 2 görevlinin çalışacağı bu asansörü günde 3 bin kişi kullanacaktır diye tahmin ediyorum. Bundan sonra mahalleleri birbirine bağlayan 2 yaya köprüsüne vatandaşların inip çıkmaları için de asansör yapacağız. Yaptığımız yürüyen merdiven, yatay asansör ve 2 asansör kule ve yapacağımız asansörlerle de vatandaşlarımız yüksek kesimlerdeki mahallelerine rahat bir şekilde çıkmış olacaklar. Yüksek mahalleleri birbirine bağlayan 2 tane yaya köprüsü, derelerin üzerinden geçen 2 yaya köprüsü ile yaya ulaşımlarını kısalttık. Bu hem trafik açısından hem de vatandaşların yoğun bölgelerde merdivenleri inip çıkma bakımında bir hayli rahatlıklarını sağladık. Sabahları okula gidiş gelişlerin, hastaneye gidişler bir hayli yoğun mahalleler var. Sadece Yenişehir mahallesine yaptığımız yürüyen merdiveni günlük 7-8 bin kişi kullanıyor. Bu projelerin o kadar yüksek bir külfeti yok. Bu projeler lüks projeler diye adlandırılamaz. Vatandaşlara yapılacak hizmette masraflar konu olamaz. Yaptığımız bu yatırımlarla özellikle yaşlıların yarım saatlik yolunu 5 dakikaya düşürdüğünden kullanım açısından çok güzel" dedi.

"ŞEHİRLEŞME GÜZEL OLSAYDI SIKINTI YAŞAMAZDIK"

Belediyeye bağlı 26 mahallenin hiçbir programa girmeden oluştuğunu anlatan başkan Vergili, "Şehircilik açısından baştan çok güzel bir planlama olsaydı iyi bir şeydi. Mahallerin tepelik yerde olması ve dalgalı şehrin ortaya çıkması yağmur sularını bile iyi kullanamıyoruz. Karabük'ün tek sıkıntısı çok hızlı ve şehir altyapısı oluşturulmadan oluşmuş. İmara açılmadan imar programı uygulanmadan açılan büyük mahalleler var. Şu anda 28 mahallenin 26 tanesi hiçbir programa girmeden oluşmuş mahalle. Bu yüzden biraz sıkıntılar oluyor" ifadelerini kaydetti.

'KÖPRÜLÜ RAFET PAŞA' LAKABI

Yaptığı yaya köprüleri için vatandaşların kendisine 'Köprülü Rafet Paşa' lakabı takıldığının sorulması üzerine ise Başkan Vergili, "Vatandaşlarımız sağ olsun biri bir şey diyecek öbürü bir şey diyecek. İki tane daha ciddi köprü projemiz var. Hükümet ile görüşmelerimiz devam ediyor. Karabük'teki iktidar partisinin temsilcileri ve milletvekilleri şuan çok iyi destek veriyor. İki köprüyü de gerçekleştirebilirsek Karabük için çok sağlıklı bir ulaşım olmuş olacak. İl merkezindeki mahalleri birbirine bağlamanın yanında şimdi il ile ilçeyi bir birine bağlayan Kanyon köprü çalışmamız var. Bu proje hem sosyal hayatı canlandıracak hem de il ve ilçeyi birbirine bağlayacak. Tamamen belediye bütçesinde yaptığımız bir proje. Bu proje ile birlikte köprünün alt kısmında da 330 bin metrekare rekreasyon alanını düzelterek halkın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Yeşil Mahallede oturan 86 yaşındaki Kamil Uyanık ise, Başkan Vergili'ye teşekkür ederek, "Gençken merdivenler zor gelmiyordu. Şimdi yaşlandık ve merdivenlerden inip çıkmak çok zorlaştı. Artık bu asansörle rahat bir şekilde mahallemize inip çıkabiliriz. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rafet Vergili Karabük Köprülü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title