Haberler

7 Yaşındaki Suriyeli Çocuk Dilenmek Yerine Sokak Müzisyenliği Yapıyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Afyonkarahisar’a gelen 7 yaşındaki Mohammed Barari isimli çocuk, dilenerek para kazanmak yerine ilginç bir yöntem seçerek oyuncak klarnet ile sokak müzisyenliği yapıp aile bütçesine destek olmaya çalışıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Afyonkarahisar'a gelen 7 yaşındaki Mohammed Barari isimli çocuk, dilenerek para kazanmak yerine ilginç bir yöntem seçerek oyuncak klarnet ile sokak müzisyenliği yapıp aile bütçesine destek olmaya çalışıyor.

Kent merkezinde Anıtpark önünde oturduğu kaldırımda oyuncak klarnet ile sokak müzisyenliği yapan Suriyeli küçük çocuk, Suriye kültürüne ait şarkıları çalmaya çalışarak sokak müzisyenliği yapıyor. Barari, önüne koyduğu küçük karton kutu ile de kendisini dinleyenlerin para toplayarak aile bütçesine destek olmaya çalışıyor.

Dili döndüğü kadar konuştuğu Türkçe ile geçtiğimiz yıl Halep'ten ailesi ile birlikte savaştan kaçarak Afyonkarahisar'a geldiğini ifade eden Mohammed, Türkiye'yi çok sevdiğini de aktardı.

Para kazanırken dahil çocuk olduğunu bir an bile olsun unutmayan Mohammed, kendisini dinleyenlere gülücükler saçmayı da ihmal etmiyor. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title