Haberler

7 Yaşındaki Esma'ya Bunu Yaptılar!

Minik Esma'nın babası Ercan Meriç, psikolojilerinin bozulduğunu ifade ederek, yaşananlara isyan etti.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan inşaat ustası evli ve iki çocuk babası Ercan Meriç (36) bademcik ameliyatı için kızı Esma Meriç'i Urla Devlet Hastanesi'ne götürdü. İddiaya göre, ameliyat sırasında doktor A.E.İ, operasyonun daha kolay geçmesi için Esma'nın üsteki iki kalıcı dişini süt dişi sanarak çekti. Baba Ercan Meriç de, operasyon sonrasında kızının ön dişlerinin olmadığını görünce büyük bir şok yaşadı. Ercan Meriç, yaşananlara tepki göstererek, kızının dişlerinin süt dişi sanılarak çekildiğini öne sürüp şöyle konuştu: "Doktor ameliyatın daha kolay geçmesi için kızımın en üstteki iki kalıcı dişini süt dişi sanarak çekmiş. Ameliyatı yapan doktora bu durumu sorduk. O da bize 'ameliyat sırasında ağıza daha rahat girmek için dişleri aldığını ve dişlerin süt dişi olduğunu zannettiğini' söyledi"

AİLENİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Ercan Meriç, yaşananlardan sonra psikolojilerinin bozulduğunu dile getirdi. Konuyu yargıya taşıdıklarını, olayla ilgili doktordan şikayetçi olduklarını aktaran Meriç, "Biz ne olacak peki çocuğumuzun kalıcı dişleri alınmış deyince, aynı hastanede diş doktorluğu yapan S.G.'yi telefonla arayarak durum hakkında bilgi verdi. S.G. ameliyatı yapan doktor ile bizi kendi muayenehanesine çağırdı. Oraya gittiğimizde kızım Esma'nın dişlerini tekrar yerine takmaya çalıştılar; fakat başarılı olamadılar. Doktor, 'bugüne kadar ameliyat yaptığım her çocuğun dişini çektim, ilk kez başıma böyle bir şey geliyor kızınız kalıcı dişlerini erken çıkartmış ne yapabilirim' diye bizi başından savdı" diye konuştu.

DOKTOR KONUŞMAK İSTEMEDİ

Ercan Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkaları bizim yaşadığımızı yaşamasın. Savcılığa doktor ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundum. Urla Kaymakamlığını ve İl Sağlık Müdürlüğünü bu konuyla ilgili göreve davet ediyorum" dedi.

Doktor A.E.İ ise, yaşananların mahkemeye intikal ettiği için konuşmak istemediğini ifade etti.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN JET AÇIKLAMA

Kalıcı dişlerin çekildiği iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı da bir açıklama yayınlamıştı. Bakanlık, "Haberdeki iddialara ilişkin olarak İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca, konuyu araştırmak üzere ve uzman görüşünü belirtmek üzere bir Kulak Burun Boğaz uzmanı hekim görevlendirilmiştir" şeklinde ifadelere yer vermişti.  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar İzmir Meriç Urla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title