Haberler

"7 Yaşındaki Çocuklar Evlenebilir" Sözlerine Takipsizlik Kararı

Güncelleme:

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın 23 Ocak 2013 tarihinde katıldığı bir programda söylediği "7 yaşındaki çocuklar evlenebilir" sözlerine ilişkin başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Kararda, konuşmanın bütününde suç unsuru oluşmadığı belirtildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI, KARAR ÇIKTI

Kocaeli Barosu'nun "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye alenen tahrik" suçlarından dava açılmasını talep ettiği Nureddin Yıldız hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Yıldız hakkında dava açılmasına gerek görmeyerek takipsizlik kararı verdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe tarafından verilen 3 sayfalık takipsizlik kararında konuşmanın bütünü ele alındığında suç unsurunun oluşmadığı aktarıldı.

"ÇOCUKLARIN EVLENDİRİLMESİNİN DOĞRU OLMADIĞI ANLAŞILDIĞI..."

Şikayet konusu konuşmanın 23 Ocak 2013 tarihinde "Kadın Fıkhı Okulu" isimli programda yapıldığı aktarılan takipsizlik kararında, "Program CD'sinde yapılan incelemede 'Çocuk evliliği istismardır 66. Bölüm' ibarelerinin yazı olarak program boyunca görüntülerde yer aldığı, program bir bütün olarak ele alındığında erken yaşta çocukların evlendirilmesinin doğru olmadığı anlaşıldığı, Şer'i hükümlere göre buluğ çağından önce de evlilik olabileceği, ancak istismarın önlenmesi için ulemanın evliliğe alt sınır getirmeyi uygun bulduklarını, mal uğruna cinsellik uğruna çocukların heder edilmemesi için küçük yaşta evliliklerin önüne geçildiği belirtilmektedir" denildi.

"ŞER'İ KONULARIN AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMASI İÇİN YAPILAN YORUM"

Şikayet konusu konuların ilk kez şüpheli Yıldız tarafından dile getirilmediği gibi şikayet konusu açıklamalarda Şer'i konuların açıklığa kavuşturulması manasında yapılan yorum ve açıklamalar olduğu anlatıldı. Anayasa'daki düşünce özgürlüğü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğüne vurgu yapılan kararda "söz konusu beyanların düşünce açıklama, bilgi vermek ve eleştiri sınırları içerisinde kaldığı" belirtildi.

Kararda, "Atılı suçların unsurları bakımından oluşmadığı anlaşıldığından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"KOCAELİ BAROSU SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU"

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın 23 Ocak 2013'te katıldığı bir programda, "7 yaşındaki çocuklar evlenebilir" şeklindeki sözleri sosyal medyada yayılmıştı. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından Yıldız hakkında birçok suç duyurusu yapılmıştı. Kocaeli Baro Başkanlığı da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak Yıldız hakkında "Halkı kanunlara uymamaya tahrik, Suç işlemeye alenen tahrik" suçlarından dava açılmasını talep etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nureddin Yıldız Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (169)

akgençlik:

ağaç yaş iken eğilir 7 yaşında kız evlenebilir ne var bunda neden bunca yaygara yapıyorsunuz zaten takipsizlik kararı verilmiş boşuna zırlamayın 7 haziranda her zaman olduğu gibi kabusunuz olmaya devam edecez

10
40
yanıtYanıtla
nuri:

bu beyefendi sizin ağzınıza alamayacağınız kadar temiz ve ilmi ile kendisini kanıtlamış samimi bir müslümandır. cahillerin alim hakkında konuşması cahilin ilmini arttırmaz. yargısız infazınız gün geldiğinde boynunuza asılacaktır.

12
34
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

bu dangalak adam 7 yasindaki cocukla ev lenebilir sozlerini kiniyorum ve bu nun gibi dusunceye sayip insanlarida kiniyorum bunlar islamiyeti temsil edemez ler bu dusunceyle bunlar ancak kendilerini dusunurler boyle tipler kiyametin alemetleri

32
8
yanıtYanıtla
ADANALI SEKAN:

Hocam öncelikle selamün aleyküm benim 80 yaşında bir dedem var seninde 7 yaşında kızın varsa ise biz talibiz kızını bize verirmisin ALLAHIN EMRİYLE. .

31
5
yanıtYanıtla
koylu:

aha. . bir, , sacmalikdaha. . . 7. yasindaki. . . evlili. . ne, bilsin. . . birde. . . sakal. . burakmis. . . insanim. . diye

31
4
yanıtYanıtla
hazalMobil-ANDROID:

insanları dinden imandan soguttuz be

28
6
yanıtYanıtla
geronimo:

böyle dinmi olur beee

21
13
yanıtYanıtla
bayram.tekin.066681@hotmail.com:

yorum yapan arkadaşlar hocayı tanımıyor olobilrsiniz sizin yaptığınız peşin hüküm vermek yani kocaeli barosunun yaptığı gıbı anlamadın dinlemeden hüküm vermek bir alime söylenmesi hoş olmayan seyleri söylemeyin göreceğiniz nadide insanlardan bitanesi nurettin hoca allah sayılarını arttırsın

3
27
yanıtYanıtla
Saba:

hocanın ne dediğini dinlemeden yorum yapan çok bilmişler dolmuş buraya yine.

8
21
yanıtYanıtla
dobra:

nurettin yıldızı tanımadan eleştiren zavalılar, sizin 7 sülaleniz bir araya gelse onun ilminin 100 de 1 etmez, 1 saatlik video nun tamamını dinleyinde bakalım nasıl pişman olursunuz, tabi eğer iman varsa

7
21
yanıtYanıtla
Tüm 169 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title