Haberler

7. Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası

Kayseri'nin Talas ilçe belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası 10-15 Temmuz'da yapılacak.

Kayseri'nin Talas ilçe belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaç Paraşütü Şampiyonası 10-15 Temmuz'da yapılacak.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Temmuz Pazar günü Ali Dağı'nın zirvesindeki tören ve antrenman uçuşlarıyla başlayacak şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, İran, Ukrayna ve Bulgaristan'dan 10'u kadın 122 sporcunun katılacağını belirtti.

Ali Dağı'nın yelken kanat ve yamaç paraşütü gibi hava sporları açısından dünya çapında önemli bir merkez olduğuna dikkati çeken Palancıoğlu, bu tür organizasyonların ilçenin tanıtım ve turizmine de katkı sağladığını anlattı.

Palancıoğlu, şampiyonanın 6 gün süreceğini vurgulayarak, "İlk gün açılış ve antrenman uçuşları olacak. Sonraki günler ise mesafe yarışları yapılacak. Ali Dağı'nda 2004 yılından bu yana ulusal ve uluslararası olmak üzere 11 kez yamaç paraşütü şampiyonası yapıldı. Bu yıl 5 ülkeden 240'a yakın başvuru oldu ama yarışmamızın güven içinde yapılabilmesi için 122 sporcuyu kabul edebildik." ifadelerini kullandı.

Ödül töreninin 15 Temmuz'da düzenleneceğini belirten Palancıoğlu, şampiyonayı izlemek isteyen vatandaşlar için 10 Temmuz'dan itibaren her gün 12.00-14.00 saatleri arasında Osmanlı ve Selçuklu Evi önünden ücretsiz servis kaldırılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Kayseri Talas Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title