Haberler

7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bahçe Bitkileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bahçe Bitkileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 7. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi başladı.

Kongrenin düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş, Ziraat Fakültesi amfisinde yaptığı konuşmada, 80 üniversiteden araştırmacıların, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Bahçe Bitkileri Bölümü konusunda çalışan tüm araştırma enstitülerinin, araştırma istasyonlarının ve özel sektörden katılımcıların iştirak ettiği kongrede, meyvecilik,  sebzecilik, bağcılık ve süs bitkileri bilim dallarında örtü altı tarımı, muhafaza, genetik ıslah, tohumculuk, topraksız tarım, biyoteknolji, bitki koruma, bitki besleme ve ekonomik pazarlama konularında bildirilerin yer aldığını söyledi.

Türkiye Bahçe Bitkileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül, Türkiye'deki ziraat fakültelerinin tarihsel gelişimini anlatıp, Bahçe Bitkileri Derneğinin kuruluşundan ve faaliyetlerinden bahsetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan, kongrenin erişmiş olduğu katılım düzeyinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Üniversitelerin bu kongreyle iş birliğini giderek arttırması bizi heyecanlandırıyor. Araştırmacılar, geliştirdikleri çeşitlerle Türk tarımına ve ekonomisine büyük katkılarda bulunmaktadırlar" dedi.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Mendeş ise Türkiye'nin Avrupa'da ve dünyada birçok tarım ürününde iyi durumda olduğunu, tarım ihracatında aslan payını alan bahçe bitkileri ürünlerinde, Hollanda gibi ülkelerle rekabet edilebilmesi için bir takım kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Roderic A. Drew de organik tarım konusunda yapılması gereken çalışmalar ve ekolojik sistem hakkında bilgi verdi.

Kongre 29 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title