Haberler

7 Ülkenin Öğrencileri Kayseri'de

AB projesi kapsamında 7 ülkeden Kayseri'ye gelen öğrenciler, Vali Düzgün'ü ziyaret etti.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Mısır, Azerbaycan, İspanya, Romanya, Litvanya, Yunanistan, Beyaz Rusya'dan Kayseri'ye gelen gençleri kabul etti.

Düzgün, Uluslararası Gençlik Aktiviteleri Merkezi tarafından hazırlanan "Gençlik Çalışmalarında Kalite İçin İleri Düzey Eğitim Kursu" Projesi çerçevesinde 1 haftalık program için Kayseri'de bulunan 7 ülkeden 28 gençle Valilik'te görüştü.

Bu tür eğitim programlarını önemsediğini ve desteklediğini belirten Düzgün, Avrupa Birliği Gençlik Programları sayesinde hem kültürler arası diyaloğun sağlandığını hem de gençlerin kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını dile getirdi.

Gençlerin farklı coğrafyalar ve milletleri tanımasının önyargılarını da yıkacağını ifade eden Düzgün, "Bu tarz projeler başka ülkelerin insanlarını yerinde görüp tanımanıza olanak sağlıyor. Ayrıca yeni istihdam alanlarıyla ilgili bilgi ve becerileriniz de gelişiyor. Sizleri de Kayseri'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız" diye konuştu.

Ziyarette, gençler Düzgün ile Kayseri üzerine sohbet etti.

Vali Düzgün ziyaret anısına öğrencilere Kayseri'yi tanıtıcı kitap ve yayınlar ile bazı hediyeler verdi. - Kayseri

Kaynak: AA / Güncel

Vali Orhan Düzgün Avrupa Birliği Orhan Düzgün Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title