Haberler

7 Tonluk Kalıptan 1 Ayda 'Barış Güvercini' Heykel Şeklinde Bank Yapacak

İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen '2'nci Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu'na katılan sanatçılar tanıtıldı.

İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen '2'nci Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu'na katılan sanatçılar tanıtıldı. Etkinliğe, Makedonya, İspanya, Şili, İtalya, Romanya'dan da gelen sanatçılarla birlikte katılan Türk heykeltıraşlardan Hakan Şengönül, Türkiye'nin bu günlerde en fazla barışa ihtiyacı olduğunu belirterek, 7 ton ağırlığındaki dev kalıp mermerden, ayırım gözetmeden, eşitçe herkesin üzerinde oturabileceği 'Barış Güvercini'ni ortaya çıkaracağını söyledi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen konuk 5 sanatçının yanı sıra Türkiye'den 7 heykeltıraşın katıldığı sempozyum, 1 ay boyunca Barış Mahallesi Eğitim Vadisi Bulvarı'nda oluşturulan alanda devam edecek. İlçeye kalıcı eserler bırakmak ve Beylikdüzü'nü sanatla buluşturmak amacını taşıyan etkinlik ile halkın, heykel sanatına olan merakını da arttırmayı hedeflendi. Sanatçılar bu yıl 'Yolcu', 'Dıştan İçe', 'İçten Dışa', 'Barış Güvercini', 'Balıklı Kadın 2', 'Abaküs', 'Çiçekli Kadın', 'Boğa', 'Gelişen Biçim', 'Boşluğun Kırılganlığı', 'Tüm Adımlar', 'Özgürlük', 'Füzyon' adı verilen mermer heykeller 1 ay içerisinde ortaya çıkacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, etkinliğin açılışında sanatın evrensel olduğunu, gittiği yabancı ülkelerde sanatın izlerini her yerde yüzyıllardan bu yana kentsel bütünlük içerisinde yapabilmelerini görmekten etkilendiğini söyledi. Başkan İmamoğlu, "Sanatın üç boyutlu olması, sanat içinde yetişen bireylerin de, dünyayı üç boyutlu görebilmelerini sağlıyor. Her alana yansıyan yaratıcılık da gelişiyor " dedi. İmamoğlu, Beylikdüzü'nün her noktasına güzel sanat eserleri kazandırma çabası içinde olduklarını, herkesin buraya gelerek heykel sanatının ve buradaki çalışmayı görerek ve çabayı sahiplenmesini isterken, ortaya çıkacak eserleri tüm Beylikdüzü'ne tanıtacaklarını ve eserlerin ilçede belirlenen noktalara yerleştirileceğini ifade etti.

Heykeltıraş Evrim Kılıç, "Bizler bu sefer atölyede değil dışarıda heykellerimizi yapacağız. Halkımız da heykelin oluşturulmasındaki sürecimizi görmesini ve bize soru sormasını istiyoruz" dedi.

7 TONLUK 'BARIŞ GÜVERCİNİ'

Bandırma'dan gelen Hakan Şengönül, yaklaşık 7 ton ağırlığındaki 2.60x250x80 ebatlarındaki mermer kalıba 1 ay boyunca şekil vermeye çalışacağını anlatırken, şöyle dedi:

"Malum ülkemizin bu aralar terörle sıkıntısı var. Herkesin barış içerisinde yaşaması için barış güvercini seçtim. Irk ayrımı, sağ- sol veya herhangi bir ayrımı etmeden bir bank tasarladım. Bu üzerinde herkesin eşit haklarda oturabileceği bir kent mobilyası şeklindedir." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Makedonya İstanbul İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title