Haberler

7. Rize Tanıtım Günleri Başladı

Güncelleme:

Rize Dernekler Federasyonunca düzenlenen 7. Rize Tanıtım Günleri, Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Rize Dernekler Federasyonunca düzenlenen "7. Rize Tanıtım Günleri", Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, açılış töreninde, hemşehrisi olmaktan gurur duyduğu Rizelileri yürekten selamlığını söyledi.

İstanbulları ve Rizelileri bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mutlu, Rize'nin Türkiye'nin en iyi tanınan şehirlerinden olduğunu söyledi.

Mutlu, Rize insanının çalışkan, mücadeleci, gayretli ve memleket sevdalısı olduğunu dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin her yerinin kendine göre özellikleri olduğunu anlatan Topbaş, "Bu değerleri yitirmemek adına Türkiye'nin bir aynası ve mozaiği olarak İstanbul'da buluşmak farklı bir anlam taşıyor. Ayrıca geçmişten geleceğe uzanan değerlerimizi yaşatmak ve geleceğe taşımak sorumluluğu ile bir araya gelmek çok önemli. Gelişirken ve dünyayla entegre olurken bizi biz yapan değerlerle birlikte gelecek günlerin gururunu yaşamaktayız. Rizemizin de kendine özgü tatları ve insani değerleri var" diye konuştu.

Topbaş, gelecek kuşaklara, özgün ve yöresel değerleri aktarmak gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ile beraberindekiler, kurdele keserek açılışını yaptıkları etkinlikte stantları gezdi.

Hüseyin Avni Mutlu ve Kadir Topbaş'a, mıhlama ikram edildi. Etkinlikte ayrıca büyük kazanlarda 10 bin kişilik mıhlama hazırlanıp "dünyanın en büyük mıhlaması" sloganıyla vatandaşlara sunuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesaj gönderdiği etkinliğe, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, bazı milletvekilleri, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan da katıldı.

"7. Rize Tanıtım Günleri"

Etkinlikte, kemer köprülerden yayla evine, atmaca evinden Rize konağına, teleferikten raftinge kadar birçok kültürel unsur 3 boyutlu yer alıyor. Etkinlik alanında, yöresel süt ürünleri ve yemek çeşitleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Rizeli sanatçıların sahne alacağı etkinlik, 27 Nisan'da sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Avni Mutlu Kadir Topbaş İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title