Haberler

7. Peryön "İnsan Yönetimi Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Türkiye'nin 'İnsan Yönetimi' alanındaki en önemli ve en prestijli ödülleri, PERYÖN 22. İnsan Yönetimi Kongresi Gala Gecesi'nde 7'nci kez sahiplerini buldu. 6 kategoride verilen ödüller; Kordsa Global, Turkcell, Aksigorta, Garanti Emeklilik, Tofaş Türk, Ford Otosan, AvivaSA Emeklilik ve Hayat ile Arçelik'in oldu. Bu yılki ödüllendirmede bir ilk de yaşandı. Yarışma jürisi, Renkler Makina isimli KOBİ'ye, Eğitim ve Gelişim Yönetimi kategorisinde "Jüri Özel Ödülü" verdi.

Türkiye'nin İnsan Yönetimi alanındaki en iyi uygulamaları, bu yıl 7'nci kez ödüllendirildi. 4-5 Kasım'da gerçekleştirilen PERYÖN 22. İnsan Yönetimi Kongresi'nin ilk günü, BİMSA sponsorluğunda The Marmara Oteli'nde düzenlenen "Gala Gecesi"nde, 6 kategoride 9 firma, "Türkiye İnsan Yönetimi Ödülleri" ile taçlandırıldı.
İnsan Yönetimi Ödülleri'ne bu yıl eklenen, tüm kategorilerin bütünsel olarak değerlendirildiği ve yalnızca önceki yıllarda finalist olmuş ya da ödül almış firmaların başvurabildiği "İnsan Yönetiminde Liderlik" Ödülü Kordsa Global'in oldu. Diğer 5 kategoride ödülleri Turkcell, Aksigorta, Garanti Emeklilik, Renkler Makine, Tofaş Türk, Ford Otosan, Avivasa Emeklilik ve Hayat ile Arçelik aldı.

7. İnsan Yönetimi Ödülleri için 34 firma, 49 kategori başvurusu yaptı. Her kategoride 2 - 4 arasında firma finale kaldı. Yaklaşık 6 ay süren değerlendirme sürecinin ardından 8 kişilik jüri; "insan yönetiminde en iyi uygulamalara sahip firmaları" seçti.


Renkler Makina'ya "Jüri Özel Ödülü"


"Proje / Fark Yaratan Uygulamalar" kategorisinde 'Yenilikçilik ve İnovasyon Kültürü Oluşturma' alanında finale kalabilen firma olmazken, Eğitim ve Gelişim Yönetimi kategorisinde 2 finalist de (Aksigorta, Garanti Emeklilik) Başarı Ödülü sahibi oldu.

PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri'nde bu yıl bir ilk yaşandı; "Eğitim ve Gelişim Yönetimi" kategorisinde finale kalan iki firma da ödüllendirilirken, yarışma jürisi Renkler Makina isimli KOBİ'ye aynı kategoride "Jüri Özel Ödülü" verdi.

Ödül kazanan firmalar bir yıl sürecek bir dizi panel programı ile iyi uygulamalarını Türkiye çapında diğer firmalarla paylaşacaklar.

Kategorilere göre ödül dağılımı şöyle oldu:

- İnsan Yönetiminde Liderlik: Kordsa Global

- İşe Alım: Turkcell

- Performans Yönetimi: Tofaş Türk Otomobil

- Eğitim ve Gelişim Yönetimi: Aksigorta, Garanti Emeklilik

o Eğitim ve Gelişim Yönetimi Jüri Özel Ödülü: Renkler Makina

- Yetenek Yönetimi: Ford Otosan

- Proje/Fark Yaratan Uygulamalar:

o Takdir ve Ödüllendirme: AvivaSA Emeklilik ve Hayat

o İşveren Markası Olma: Arçelik

o Yenilikçilik ve İnovasyon Kültürü Oluşturma: Finale kalabilen firma olmadı

Ödül jürisi; Yrd. Doç. Dr. Ecmel Ayral, Dr. Engin Sağdıç, Mehmet Ünal, Prof. Dr. Metin Çakmakçı, Murat Güvercinci, Payam Yüce Işık, Saide Kuzeyli ve Salih Sözer'den oluştu.

Ödüller Gala Gecesi'nde verildi

"PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri", 4 Kasım Salı günü, İstanbul'da The Marmara Oteli'nde düzenlenen Gala Gecesi'nde düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı geceyi Fatih Türkmenoğlu sundu.

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın, Gala Gecesi'nde yaptığı konuşmada, PERYÖN'ün üye sayısı, projeleri, düzenlediği kongreler ve yaptığı çalışmalarla dünya çapında bir dernek haline geldiğini, bu nedenle 2016 Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'nin İstanbul'da yapılacağını söyledi.

Gecede, İnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu (WFPMA) Başkanı Pieter Haen geleceğin dünyasında insan yönetiminin rolünü anlatan bir konuşma yaptı. Geleceğin dünyasında var olabilmek için farklı düşünmek gerektiğini söyleyen Haen, "Sorunları farklı yollarla çözmeyi düşünmek, yaratıcı olmak gerekiyor. İşlerimizi yaparken doğaya, çevreye, insana karşı sorumlu davranmalı, sürdürülebilirliği göz önünde bulundurmalıyız. İnsan ömrü uzuyor, bu bizim iş hayatında kalma süremizi de artıracak. Bununla birlikte giderek daha uzun yaşayacağız ve bunu birilerinin finanse etmesi gerekiyor."

İnsan kaynakları çalışanlarının "Süpermen" olarak görüldüğünü vurgulayan Haen; "Şirketlerdeki en zorlu işleri biz yapıyoruz. Çalışanların ve patronların bizden büyük beklentileri var. Ancak bugün yaptığımızdan çok daha fazlasını yapmalıyız. Paydaşlarımızı dinlemeli, anlamlı performans göstergeleri belirlemeli, etkili sonuçlar elde etmeliyiz. Özerk, işine hakim, hedeflere göre çalışan, sürekli öğrenme ve gelişime açık olmamız bizi geliştirecektir."

7. PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ'NDE FİNALE KALAN FİRMALAR

- İnsan Yönetimi Liderlik: Kordsa Global, Viko

- İşe Alım: Turkcell, Vestel

- Performans Yönetimi: Aksigorta, Tofaş Türk Otomobil

- Eğitim ve Gelişim Yönetimi Kategorisi: Aksigorta, Coca-Cola İçecek, Garanti Emeklilik

- Yetenek Yönetimi Kategorisi: Ford Otosan, Arçelik

- Proje/Fark Yaratan Uygulamalar Kategorisi:

o Takdir ve Ödüllendirme: Avivasa Emeklilik ve Hayat, Tofaş Türk Otomobil

o İşveren Markası Oluşturma: Arçelik, Sahibinden.com, VİKO, Unilever

o Yenilikçilik ve İnovasyon Kültürü Yaratma: Finale kalabilen firma olmadı

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Kordsa Tofaş Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title