Haberler

7. Kuzugöbeği Mantar Festivali

- Fethiye- 7. Kuzugöbeği Mantar Festivali- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi - Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar 7. Kuzugöbeği Mantar Festivali- Muğla'nın Fethiye ilçesindeki festivalde, vatandaşlara kuzugöbeği çorbası ikram edildi Fethiye ilçesinde 7. Kuzugöbeği Mantar Festivali başladı. Fethiye Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festivalde, vatandaşlara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu "dastar bezi", yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Bazı mahalle sakinleri de ormandan topladıkları kuzugöbeği mantarlarını kilogramını 70 liradan satışa sundu. Festivalin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçenin turizm çeşitliliği ve doğal kaynakları ile turistlerin tercih ettiği yerlerin başında geldiğini söyledi.Yeşilüzümlü Mahallesi'nin, kuzugöbeğinin yanı sıra dastar bezi ve şarabı ile de meşhur olduğuna değinen Çalık, "Allah bu memlekete her şeyi vermiş. Bunları geliştirmemiz, alternatif turizme dönüştürmemiz gerekiyor. Bu festivalde, Fethiye ile bütünleşerek geleneksel hale geldi" dedi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ise festivalin her safhasında üniversite olarak yer aldıklarını ifade etti. Üniversitelerinde Mantar Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi bulunduğuna dikkati çeken Harmandar, merkez olarak yürüttükleri çalışmalar ile bölgeye faydalı işler yapmaya çalıştıklarını dile getirdi.Harmandar, kuzugöbeği mantarında hiçbir yabancı katkı maddesi bulunmadığını, her ailenin çocuklarına bu mantarı yedirmesi gerektiğini vurguladı. - "Kuzugöbeği üretim alanları kontrol altına alınmalı"Kuzugöbeği üretim alanlarının kontrol altına alınması gerektiğini belirten Harmandar, "Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. Kuzugöbeğini daha fazla üretmenin ve çocuklara yedirmenin yollarını bulmalıyız. Özellikle çocuklar bu faydalı besinden muhakkak yararlanmalı" diye konuştu.Fethiye Belediye Başkan Vekili Fercan Akçin de festivalin amacının kuzugöbeği mantarı ile yörede dokunan dastar ürünlerini ve şarapçılığı tanıtarak, yöre halkına ekonomik katkı sağlamak olduğunu söyledi. Akçin, festivalin, doğa korunarak, bilinçli ve ekolojik tarım ile bölgenin kalkınmasına katkı sağlanmayı hedeflediğini anlattı.Türkiye'de sadece Fethiye'de düzenlenen kuzugöbeği festivalinin her geçen yıl daha geniş kapsamlı hale geldiğine işaret eden Akçin, emeği geçenlere teşekkür etti.Mahallede yaşayan yabancı uyruklu kişilerin de ilgi gösterdiği festivalde, Fethiye Belediyesi Bandosu konser verdi.Festival, 12 Nisan Pazar gününe kadar farklı etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Belediyesi Mansur Harmandar Yeşilüzümlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title