Haberler

7. Kocaeli Kitap Fuarı"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Hayat Kurtaran Karatay Diyeti" isimli söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Hayat Kurtaran Karatay Diyeti" isimli söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

Karatay, Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki Yahya Kaptan Konferans Salonu'ndaki söyleşide, insanların kilo almasına neden olan şekerin, "en tatlı zehir" olduğunu belirtti.

Şeker tüketimine karşı olduğunu aktaran Karatay, "Her türlü şeker, kan yağlarını yükseltir ve gençlerin, çocukların, bebeklerin ve tüm halkın sağlığını tehdit eden önemli bir bağımlılıktır. Ana rahminde dahi bunlar başlıyor. O yüzden gebelere şeker yüklemesi yapmayın. Ortaya çıkan hastalıkların temelinde aşırı şeker ve karbonhidrat tüketimi yatmaktadır" ifadesini kullandı.

Karatay, kilo almanın ve şeker hastalığının genetik olmadığını, bu hastalıkların 1980'den sonra arttığını savunarak, şunları söyledi:

"Annemde, babamda var bu bende de olacak, bu benim kaderim' diyemezsiniz. İsterseniz, uğraşırsanız önleniyor, hastalıklar da geriliyor. Doğal olan, saf olan hepimizin sevdiği, annelerimizin, ninelerimizin bizi büyüttüğü saf tereyağlarını kötülediler. 'Bütün hastalıkların sebebi bu' dediler. O yüzden bunları devreden çıkardılar. Gerek ilaç endüstrisi, gerek yiyecek endüstrisi büyük bu olayın üstüne atladı ve bunlar doğal yağlar yasaklandı. Diyet yiyecekler çıktı, yağsız sütler çıktı. Kasaba gidince 'aman yağlı yerinden vermeyin' lafları çıktı. Fakat ne oldu, hastalıklar azaldı mı? Daha fazla arttı. Kalp krizi de kanser de arttı. Sağlık beslenme için doğal et, paça, kelle ve kebap istediğiniz kadar yiyebilirsiniz."

Kolanın bağımlılık oluşturduğunu vurgulayan Karatay, "Bir kutu kolada 22 adet kesme şeker vardır. Mısır şurubunu, rafine unları, şekerleri, tatlıları, kolaları, enerji içeceklerini hayatımızdan çıkarırsak rahatlarız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Karatay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title