Haberler

7'inci İsmail Akçay Yol Koşusunda Kenya'lı Atlet Amos Kibitok Birinci Oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun ziyaretleri- İsmail Akçay adına yapılan heykelin açılması- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun koşunun startını vermesi - Bitiş çizgisinde Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun konuşması Atletizm: İsmail Akçay Yol Koşusu- Bu yıl 7'incisi düzenlenen koşuyu Kenyalı Amos Kibitok kazandı- Kültür ve Turizm Bakanı Topçu: "Benim temennim ve umudum, toplumumuzu yönetenler, devlet büyüklerimiz, İsmail Akçay gibi rol modellerimizi çoğaltsınlar" Türkiye Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve bu yıl 7'incisi düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu'nu Kenyalı Amos Kibitok kazandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun ziyaretleri- İsmail Akçay adına yapılan heykelin açılması- Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun koşunun startını vermesi - Bitiş çizgisinde Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun konuşması Atletizm: İsmail Akçay Yol Koşusu- Bu yıl 7'incisi düzenlenen koşuyu Kenyalı Amos Kibitok kazandı- Kültür ve Turizm Bakanı Topçu: "Benim temennim ve umudum, toplumumuzu yönetenler, devlet büyüklerimiz, İsmail Akçay gibi rol modellerimizi çoğaltsınlar" Türkiye Atletizm Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve bu yıl 7'incisi düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu'nu Kenyalı Amos Kibitok kazandı. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun startını verdiği 12 kilometrelik parkurda Kenyalı atlet Amos Kibitok birinciliği elde ederken, Türk Serkan Kaya ikinci, Etiyopyalı Argachew Assefa Tola üçüncü oldu. Altıeylül Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Balıkesir'in kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen koşu, Atatürk Stadı önünden Bakan Topçu'nun startıyla başladı.Koşuya katılan yerli ve yabancı 500'e yakın atlet, Vasıf Çınar, Milli Kuvvetler, Anafartalar Caddeleri, Adliye Kavşağı, Cengiz Topel Caddesi, Yüzüncüyıl Caddesi, Hasan Basri Çantay Caddesi güzergahını takip ederek, başlangıç noktasına ulaştı.Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Bakan Topçu ve vali Yaman verdi.Bakan Topçu, madalya töreninde yaptığı konuşmada, "Benim temennim ve umudum, toplumumuzu yönetenler, devlet büyüklerimiz, İsmail Akçay gibi rol modellerimizi çoğaltsınlar" dedi.Topçu, şunları söyledi: "İnsana bu kadar değer vermiş bir yerel yönetici, eğer parti rozetini çıkarıp çekmeceye koymuş ve şehrin emini gibi hareket ediyorsa, evet benim siyasi akrabamdır. Bugünkü organizasyon kıymetli sporcumuz İsmail Akçay abimizin adına yapılmış. Bugün bu İsmail Akçay olur yarın Ardahanlı bir kadeşimiz olur. Ancak Altıeylül Belediye Başkanımız gibi büyüklerimizin düzenlediği bu tür etkinlikler sayesinde olur. Onun için kendisini kutluyorum ve diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum."Bakan Topçu ayrıca, koşu gerçekleştirilirken İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Altıeylül Geliştirme Merkezini ziyaret ederek, İsmail Akçay Parkı'ndaki İsmail Akçay heykelinin açılışını da yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Yalçın Topçu İsmail Akçay Türkiye Kenya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title