Haberler

7. Eurasia Miras Şehirler Toplantısında Safranbolu Damgası

Güncelleme:

Kazakistan'ın Aktau Kentinde Düzenlenen 7. Eurasia Miras Şehirler Toplantısına Safranbolu damgasını vurdu.

Bu yıl 7. Si gerçekleştirilen ve Kazakistan'ın Aktau şehrinde düzenlenen toplantıda OWHC Yönetim Kurulu Üyesi, Safranbolu Belediye başkanı Dr. Necdet Aksoy, yapılan ilk toplantıda Safranbolu kültürü, tarihi, korumacılıktaki başarısını ve miras eserleri anlatırken, diğer üyelerin büyük beğenisini ve takdirini topladı.

Aksoy yaptığı açıklamada; "Bilindiği üzere bu yıl Eurasia Miras Şehirler Toplantısının 7. Si için Kazakistan'da bulunuyoruz. OWHC ( Dünya Miras Şehirleri Teşkilatı ) Yönetim Kurulu Üyesi ve Safranbolu'muzu temsilen katıldığım toplantıda Safranbolu'muzun tarihi ve kültürel yapısı ile korumacılıktaki çalışmalarımız ile ilgili bilgiler verdim. Bu bilgiler doğrultusunda yaptığım sunum diğer katılımcıların oldukça ilgisini ve beğenisini kazandı. Bununla birlikte gün içerisinde kurduğumuz tanıtım standına da misafirlerin ilgisi ve beğenisi bizleri hayli mutlu etmiştir" dedi.

Başkan Aksoy yerli ve ulusal kanallarında Safranbolu'ya ilgi gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necdet Aksoy Kazakistan Safranbolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title