Haberler

7 Denizde Hüküm Süren Türk Botu: Kaan

Güncelleme:

Dr. Ekber Onuk, kaybettiği oğlu Kaan'ın tasarımı olan tekneleri üreterek Sahil Güvenlik Komutanlığı emrine vermenin yanı sıra 6 ayrı ülkeye de ihraç etti.

Dünyanın en hızlı ve kullanışlı hücumbotları Kaan teknelerini Tuzla'da üreterek 6 ülkeye ihraç eden Dr. Ekber Onuk, 1996'da trafik kazasıda kaybettiği oğlu Kaan'ın tasarladığı teknelerin dünya lideri olmasının gururunu yaşıyor.

Dönüş manevralarında bile hiç hız kaybetmeyen Kaan hücumbotlarından 7 ülkede toplam 126 tane bulunuyor.

7 DENİZDE NAM SALDI

Yüksek teknolojiyle üretilen Kaan sınıfı askeri hücumbotların şaşırtan manevra kabiliyeti ve ezberleri bozan sürati denizde rakipsiz olmasını sağlıyor. Ekber Onuk'un Tuzla'da ürettiği Kaanlar, dünyanın 7 denizinde boy gösteriyor.

BİR ANDA HUCÜMBOTU OLUYOR

Kaan botları, gövdesine etkili silahlar monte edilmesiyle mükemmel bir hücumbota dönüşüyor. Karasuları geniş olan ülkeler, sahil güvenlik, insan kaçakçılığı, antiterörizm, uyuşturucu kaçakçılığı, korsanlık, askeri sıcak karşılaşma ve sınır güvenliği gibi pek çok amaçla Kaan botlarını kullanıyor. Botlardan Türkiye'de 60, Gürcistan, Malezya, Pakistan, BAE, Katar ve Mısır'da toplam 66 tane bulunuyor.

"KAAN GELECEĞİ GÖRMÜŞTÜ"

Ekber Onuk, botlara ismini veren oğlu Kaan'ın 1996'da trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından arkadaşlarıyla birlikte onun hayalini gerçekleştirdiklerini belirtti. Ekber Onuk, Fransa'daki Toulouse Üniversitesi'nde Uçak Mühendisliği'nin ardından yüksek lisansını İTÜ'de Uçak ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde yapmaya başlayan oğlu Kaan'ın adeta geleceği gördüğünü söyledi.

Kendisi de uçak mühendisi olan Ekber Onuk, "Kaan çocukluğundan beri benimle çalışırdı. İlk tekne tasarımlarını eğitimi sürerken yaptı. Ünlü stratejistler, en büyük deniz savaşının Norveç denizinde ABD ile SSCB arasında olacağı düşünüyordu. Tüm ülkeler de savaş politikalarını bu tez üzerine kuruyordu. Fakat Kaan, süper güç kavramı değişince ülkelerin karasularını korumak için güçlü ve hızlı teknelere ihtiyaç duyulacağını ilk fark edenlerden oldu. Kaan, büyük gemiler yerine küçük, hızlı, hareketli ve yüksek silah kapasitesine sahip teknelerin üretilmesini öneriyordu. 1995'te bunu öngören Kaan'ın fikri 1996'da tüm dünyada kabul edildi. Hatta bu tür teknelerin karşısında büyük gemilerin çaresiz kaldığı kanıtlandı. Kaan bu ileri görüşlülüğü ve tasarımını yaptığı hücumbotla, hücumbot teknolojisinin geleceğini belirledi" dedi.

"KAAN'I DENİZLERDE YAŞATIYOR"

Dr. Onuk, Ocak 1996'da Kaan'ı trafik kazasında yitirilmelerinin ardından bir süre durgunluk yaşadıklarını ama Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın Sahil Güvenlik Komutanlığı adına açtığı ihaleyi kazanmalarıyla oğlunun adını yaşatmak için harekete geçtiklerini vurguladı. Onuk, "Böylece Kaan'ı denizlerde yaşatacak marka arkadaşları tarafından yaratıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı botlara Kaan ismini vererek bizi mutlu etti" diye konuştu.

"YERLİ ÜRETİM, HIZLI VE HAFİF"

Kaan sınıfı hücumbotların yüksek sürati ile radara yakalanma riskinin en aza indirildiğini söyleyen Onuk şöyle devam etti:

"Kaanlar, emsallerinden hem hafif hem hızlı. Açık denizde, kıyı şeridinde, sığ sularda, kötü hava koşullarında hatta fırtınada bile görevini yapabilen bir hücumbot ile dünya askeri tekne pazarında lideriz. Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ASELSAN tarafından geliştirilen mükemmel silah sistemini teknelerimizin üzerine taktırıyor. Böylece benzersiz bir askeri tekne oluyor. Kaan, Türk mühendisliğinin geldiği gücü ve askeri teknolojiyi dünya denizlerinde kanıtlıyor. Şimdi sahil güvenlik ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrindeki botlar özellikle Ege denizinde büyük başarılar elde ediyor. Gurur duyuyorum hepsiyle. Kaan botlarına her binişimde 'Oğlum da buralarda bir yerlerde' diyorum. Bizi izlediğini düşünüyorum. Adını ve hatırasını yaşattığımı düşünüyorum."

BABASI GİBİ UÇAK MÜHENDİSİ OLACAKTI

Dr. Ekber Onuk, İTÜ Makine Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü'nün ardından doktorasını NATO Von Karmann Istu-itute For Fluid Dynamics'de yaptı. Havacılık sektöründe yer alan Onuk, çeşitli ülkelerde faaliyetlerde bulundu. Oğlu Kaan ise St Joseph Fransız Erkek Lisesi'ni matematik birincisi olarak bitirdikten sonra Fransa'daki Universite Paul Sabatier'e kabul edilen ilk Türk öğrenci oldu. 2 yıl uzay ve uçak teknolojisi eğitiminin ardından İTÜ Uzay ve Uçak Mühendisliği Fakültesi'ne geçen Kaan Onuk, 22 yaşındayken 1996'da trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Türkiye Tuzla Önemsiz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Feyzo baskanmobilWeb@haberler.com:

La yavrum bize spit botu degil.bize nukleer ,bize ucak gemisi ,bize uzay gemisi lazim Boyle oyuncak gemileri gostermeyin hirbolar

6
48
yanıtYanıtla
Dr. Sadi VuralMobil-IOS:

Cok guzel bir haber. Umarim bu haberle girisimcilerimiz de motive olur da uretkenlik artar

43
0
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

Allah İsmini yaşatanlar arasında yer kılsın. . .

40
0
yanıtYanıtla
dobra:

ölen KAAN kardeşimize ALLAH rahmet eylesin. Babasına ALLAH ömür versin.

31
1
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

cok guzel gurur duyuyor insan

29
0
yanıtYanıtla
tufan ayvalık:

TÜRKİYE büyük ülke artık geriye değil daha ileriye gider cumhuriyet çatısı altında Avrupanın en büyüğü dünyanın sayılı ülkesi oluruz

23
3
yanıtYanıtla
ZaZa cCcMobil-ANDROID:

vatana hizmet hakka hizmettir

25
0
yanıtYanıtla
kaddafi:

zamaninda ucak fabrikasini kapatirsan araba üretilir olmadi der kapatirsan nedemek kapatirsan bizim ineklere kapatdirdilar bütün arac ve gerec leri satin aldik bukadr disaridan satin almaya hicbir devlet dayanamaz iflas eder yeni yeni devlet yerli mali kullaniyor

19
2
yanıtYanıtla
Ahmet:

Donanma oldukça revaçta fakat diğer donanması revaçta olan ülkelere baktığımızda yaptığı savaş gemileri dünyada ilk 10 sıralamayı çekiyor. Bizlerinde dengeleri yerinden oynatacak, hem fiziksel hem psikolojik olarak etkisini gösterebilecek yeni bir filo üretmemiz bu konuda deneyimimizi dünyaya kanıtlayacaktır. Büyük bir adım atabilmek için bir çok küçük adım atılması gerekir, bu küçük adımları hızlandırır ve bu işi öğrenmeye çalışanları doğru bi şekilde bilgilendirebilirsek bence 3-5 sene içerisinde çok ciddi projeleri ortaya çıkarabiliriz.

19
0
yanıtYanıtla
KOR KURT:

BARI GEMININ USTUNDEKI BAYRAK TURK BAYRAGI OLSAYDI, HEMENDEN GAZA GELIYORUZ KENDIMIZI DEV AYNASINDA GORUYORUZ

3
16
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title