Haberler

7 Bin Sağlık Bakanlığı Yöneticisi, Her Ay 10'ar Eve Gidecek (2)

Cumayı KILDI, ESNAF TURU YAPTI Bakanlığınca düzenlenen 'Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, cuma namazını Serik'te Merkez Camii'nde kıldı.

Cumayı KILDI, ESNAF TURU YAPTI

Bakanlığınca düzenlenen 'Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, cuma namazını Serik'te Merkez Camii'nde kıldı. Cuma namazının ardından esnaf turu yapan Bakan Müezzinoğlu, Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık'ı da makamında ziyaret etti.

BİR METRE BİSİKTET YOLUNA BİR BİSİKLET

Ziyarette bakanlığının en önemli paydaşlarından birinin yerel yönetimler olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Genciyle, çocuğuyla, kadınıyla, sağlıklı çevresi, yeşil alanları, sağlıklı havası ve suyuyla vatandaşın 24 saatine yön veren ve sağlıklı yaşamına zemin hazırlayan dinamiklerin başında yerel yönetimler geliyor" diye konuştu. Bakanlık olarak 1 metre bisiklet yolu yapan her belediyeye bir bisiklet verdiklerini kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Serik Belediyesi 10 kilometre bisiklet yolu yaparsa 10 bin bisiklet. İnşallah devir tesliminde geliriz" dedi.

TÜKÜRÜK BU ANLAYIŞI KİM SAVUNUYORSA ONA

Burada soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın 6 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğine yönelik açıklamalarına karşı "Toplum tükürüğünde boğsun" çağrısının yansımalarına ilişkin, "6 yaşındaki bir çocuğun evlenmesi teşvik eden bir anlayışı kimse tasvip etmez. İnsani değerleri olan, inanç değerleri olan, anne- baba değerleri ve duygusu olan hiçkimse bunu tasvip etmez" diye konuştu.

Buna tepkinin konulması gerektiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, tükürük kelimesinin bir tavra ilişkin olduğunun altını çizdi, "6 yaşında, 8 yaşında bir çocuğun evlenmesi teşvik anlayışına karşı söylediğim bir cümle. Herhangi bir şahsa yönelik değil veya herhangi bir muhatabı yok. Böyle bir anlayışı kim sahipleniyorsa ona tepkimizi toplum olarak koyarız. Reşit olmayan bir evlilik teşviki farklı felaketlere sebep verir" şeklinde konuştu.

YAŞAR KEMAL'İN SAĞLIK DURUMU

Bakan Müezzinoğlu, Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin soruya ise dün itibariyle hastane başhekiminden aldığı son bilgilere göre geldiği güne göre akciğerdeki enfeksiyonu ve genel durum açısından biraz daha iyi olduğunu dile getirdi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Değerli yazarımızın gerek yaşı, gerekse diğer sağlık problemleri nedeniyle çok yönlü sağlık sorunları olan bir değerli insanımız. Yoğun bakım koşulları her zaman risk taşır. Akciğer enfeksiyonu açısından tedavisi iyi gittiğine sevinirken bir saat iki saat sonra farklı bir sıkıntısının, sorunun olmayacağı anlamına gelmez. İyi bir ekip var. Dinamik bir hoca ekibiyle şartları iyi olan bir ortamda, Çapa Tıp Fakültesi'nde takibi ve tedavisi yapılıyor. Arzumuz milletçe biran önce sağlığına kavuşması ve yine üretkenliğine devam edebilmesidir. Acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title