Haberler

7. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali

Konya Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde, 4 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek festival, Ankara Devlet Tiyatrosunun "En Son O Gitti" oyunuyla perde açacak Festival için Irak, Kazakistan, Dağıstan, Gagavuzya, Azerbaycan, Balkarya ve Hollanda tiyatroları da Konya'ya geliyor.

"7. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali", Konya Devlet Tiyatrosunun (DT) ev sahipliğinde 4-14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara ve Konya DT'yi bir araya getirecek etkinlik için Irak, Kazakistan, Dağıstan, Gagavuzya, Azerbaycan, Balkarya ve Hollanda tiyatroları Konya'ya gelecek.

DT'den üç oyunun sahneleneceği festivalde yedisi yabancı olmak üzere toplam 10 farklı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Atık malzemeleri bambaşka amaçlar uğruna kullanarak, kendiliğinden oluşan öykülerin birer kuklaya dönüştüğü atölye çalışmasıyla da minik sanatseverler eğlenceli dakikalar yaşayacak.

Festivalde 4 Mayıs'ta, Ankara DT "En Son O Gitti" yi sahneleyecek. 5 Mayıs'ta, Irak, Kerkük Ulusal Türkmen Tiyatrosu "Haftanın Sekizinci Günü"nü seyirciyle buluşturacak.

Kazakistan, 6 Mayıs'ta, S.Seyfullin Karaganda Vilayet Kazak Dram Tiyatrosu "Kazan Bey'in Oğlu Uruz Bey'in Esir Olduğu Boy"u görücüye çıkaracak.

Konya DT, 7 Mayıs'ta "39 Basamak"ı izleyicinin beğenisine sunacak.

Dağıstan, A.P.Salavatov Adındaki Kumuk Devlet Musiki Drama Tiyatrosu "Taşbike"yi 8 Mayıs'ta sergileyecek.

Gagavuz Milli Tiyatrosu "Dokuzuncu Tümen 'Bekil Bey'in Oğlu Emran" ile 9 Mayıs'ta temsil verecek.

Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu "İlahi Oyun 'Dirse Han Oğlu Buğaç Han Boyu",?10 Mayıs'ta, Ankara DT "Hayvan Çiftliği"ni 11 Mayıs'ta görücüye çıkaracak.

Balkar Devlet Dram Tiyatrosu "Dağ Ardında Dal Ağlıyor" ile 12 Mayıs'ta, Hollanda'dan Nilgün Yerli'nin tek kişilik performansı "Sonsuz Keyif" 13 Mayıs'ta izleyiciyle buluşacak.

Hakan Dündar'ın atölye çalışması "Atık Malzemelerden Kukla Çalışması", Konya DT Sahnesi'nde, ?14 Mayıs'ta tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Azerbaycan Kazakistan Hollanda Konya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title