Haberler

7 bin 570 marka, 1 milyar 470 milyon Euro yatırım

HOLLANDA, 2016'DA YATIRIM ÜSSÜ OLDU

Dünyada iş yapılacak en iyi yerlerden birisi olan ve Avrupa'ya açılmak isteyenlerin ilk durağı olan Hollanda, 2016'da da birçok firmaya kucak açtı. Toplamda 7 bin 570 kuruluş Hollanda'da 1 milyar 470 milyon Euro'luk yatırım gerçekleştirdi. En çok yatırım ise 1460 firmayla IT sektöründe oldu. Onu, 986 firmayla sağlık, 759 firmayla ulaşım ve lojistik, 751 firmayla tarım, 635 firmayla yaratıcı endüstri, 589 firmayla tüketim malları, 357 firmayla endüstri mühendisliği, 339 firmayla kimya endüstrisi, 311 firmayla elektronik ve 260 firmayla enerji sektörleri takip etti. Hollanda'ya en çok yatırım yapan firmaların ABD menşeli olduğu görülürken, onu sırasıyla İngiltere, Çin, Japonya ve Fransa takip etti.

TÜRK FİRMALAR 31 MİLYON EURO YATIRIM YAPTI

Hollanda'da yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olan Hollanda Dış Yatırım Ajansı'nın Türkiye Ülke Müdürü Arife Karaosmanoğlu, geçtiğimiz yıl Türk firmalarının Hollanda'da 31 milyon Euro civarında yatırım yaptığını belirtti. Hollanda'nın, sadece büyük ve lider markalara değil KOBİ'lere de kapısının açık olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, Hollanda'da yatırım yapmanın avantajlarını şöyle sıraladı: "Stratejik konumu itibarıyla Hollanda, Avrupa pazarları için mükemmel bir sıçrama tahtası. Hollanda'nın GSYİH'nın yüzde 50'si yabancı kaynaklardan geliyor. Dünyada genel lojistik performansı anlamında 2'inci sırada yer alan Hollanda'da, birinci sınıf limanlar ve havalimanları, geniş bir demir ve karayolu ağı ile Avrupa'nın kalite bakımından ikincisi olan geniş bant ağı bulunuyor. Hollanda; yatırım dostu kurumsal gelir vergisi sitemi, işbirliğine açık vergi makamları, son derece cazip inovasyon ve Ar-Ge teşvikleri ile yüzde 20-25'lik rekabetçi kurumsal gelir vergisi oranıyla uluslararası şirketler için Avrupa'nın en cazip ülkeleri arasında. Ayrıca Hollanda'nın yüksek eğitimli iş gücü birçok yetkinlik alanında Avrupa'da üretkenliğin hızını da belirliyor. Dünya Mutluluk Raporu'na göre dünyadaki en mutlu 7'inci ülke Hollanda. Hollanda'da hayat standardı yüksekken, yaşama maliyeti, Avrupa ülkelerinin çoğuna göre daha düşük."

KAPIYI AÇACAK OLAN ANAHTAR: NFIA

Tüm bu avantajlardan yararlanmak için markaların Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA) ile işbirliği yapması yetiyor. Hollanda'ya işini taşımak, yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olan NFIA, yabancı yatırımcılara ücretsiz, gizlilik ilkesine tabi sürekli destek hizmeti sunuyor. Yatırımcılara uygun ortaklarla keşif çalışmaları yapan ve toplantılar düzenleyen NFIA, vergi, kamu ve izin usulleri, yer seçenekleri ve iş çözümleri konularında da kapıyı açacak anahtar gibi çalışıyor ve markalara danışmanlık hizmeti sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hollanda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title