Haberler

7 Asker Adliyeye Sevk Edildi

İzmir'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'i derdest etmek istediği öne sürülen Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'le birlikte hareket ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 7 rütbeli asker adliyeye sevk edildi.

İzmir'de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'i derdest etmek istediği öne sürülen Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen'le birlikte hareket ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan 7 rütbeli asker adliyeye sevk edildi.

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında, iddiaya göre Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hakbilen'in emriyle Orgeneral Recep'in emir astsubayı Başçavuş Adnan Karaman ile Gaziemir İlçesi'ndeki Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli 6 rütbeli asker, helikopterle ordu karargahına gitti.

Derdest edilmek ve ardından da helikopterle Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne götürülmek istenen Orgeneral Abdullah Recep, Tümgeneral Hakbilen'i ve emir astsubayı Başçavuş Adnan Karaman'ı etkisiz hale getirdi. Bu sırada helikopterle ordu karargahına gelmek üzere olan Yarbay Bahattin Akgül, Yüzbaşılar Hakan Yukarki, Hacı İbrahim Çalışkan, Üsteğmen Serkan Çoban, Üstçavuşlar Yasin Büyükaltay ile Yasin Sağkol, Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'ne geri döndü. Karargahtaki kamera kayıtları ve Orgeneral Recep'in şikayeti üzerine yapılan çalışmalar kapsamında gözatlına alınan Karaman, Akgül, Yukarki, Çalışkan, Çoban, Sağkol ve Büyükaltay işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Daha önce gözaltına alınan askerler arasında bulunan Tümgeneral Memduh Hakbilen tutuklanmıştı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziemir Karaman İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title