Haberler

7 Aralık Üniversitesi'nde Kur'an Medeniyeti Konferansı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde " Kur'an Medeniyeti" konulu konferans düzenlendi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde " Kur'an Medeniyeti" konulu konferans düzenlendi.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Türkiye'nin ve dünyanın tanınmış bilim adamlarından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Yıldırım katıldı. Yıldırım, İslam ile diğer dinlerin ve ideolojilerin hayata ve insana bakışını özetledikten sonra, Kur'an'ın insana verdiği değeri ayetler ışığında izah etti. İnsanlığın karanlık bir dönemden ve vahşi bir hayattan sosyalleşmeye doğru gittiği düşüncesini eleştiren Prof. Dr. Yıldırım, dini kaynakların bizlere insanın yeryüzüne bir amaç dahilinde görevlendirilerek Allah tarafından gönderildiğini ve yeryüzünü imar etmek ve adaleti sağlamakla vazifeli olduğunu ifade etti. Yıldırım, Bu anlamda insanların konuştuğu dillerin de Allah tarafından insana öğretildiğini ve medeniyetin temellerinin vahiy olduğunu söyledi.

Hristiyanlık, Yahudilik ve Müslümanlıkta bir takım bilgilerin ortak olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Yıldırım, Kur'an'daki bilgilerin akla ve gerçeğe daha yatkın olduğunu söyleyerek diğer dinlerin tahrif olduğunu ifade etti. Yıldırım, bu anlamda Hristiyanlıkta benimsenen her insanın günahkar olarak dünyaya geldiği düşüncesini eleştirdi. "Kur'an'ın öngördüğü ve ortaya koyduğu medeniyetin insanın fıtratına en uygun olanıdır" diyen Yıldırım, Müslümanların sadece öğrenmek değil bildiklerini hayata geçirmekle sorumlu olduklarını söyledi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Marmara Üniversitesi Suat Yıldırım Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title