Haberler

7 Aralık Üniversitesi Mezuniyet Töreni

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Mezuniyet töreninden önce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğünde sergilenen "Yılsonu Sanat Sergisi" konulu öğrencilerin yapmış olduğu resim sergisi açıldı.

Üniversite genelinde dereceye giren öğrenciler için düzenlenen, il protokolü ile öğrenci ailelerinin katıldığı, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Mezuniyet Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 7 Aralık Üniversitesi'nin tanıtıldığı sinevizyon gösterisinin ardından mezunları adına Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Betül Karayıl ve günün anlam ve önemine ilişkin 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, birer konuşma yaptı.

Vali Süleyman Tapsız da yaptığı konuşmada, öğrencilere hitaben," Sizler yaşam standartlarınızı yükseltmenin yolu olarak diplomayı görüyorsunuz. Bizler ise hayat kalitenizi yükseltmek için hepinizin başta bilim ve bilimsel düşünce olmak üzere insanlığın ve milletimizin temel değerlerini öğrenmenizi ve özümsemenizi, içselleştirmenizi, bir şiir, bir sanat veya bir resimden de zevk alabilecek inceliğe ulaşmanızı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Vali Tapsız, kitaplarla devamlı iç içe olmaları gerektiğini belirttiği konuşmasında, "Kitapları üç sınıfta değerlendiriniz: I. Başucu eserleri. II. Müracaat eserleri. III. Genel kültür eserleri. Başucu eserleri, bir kez değil, dönüp dönüp okunacak eserlerdir ki çok azdır. Bunlar gıda gibidir, alınmazsa olmaz. Müracaat eserleri; sözlükler, kavram kitapları, ansiklopediler bu sınıfa girer. Bunlar ilaç gibidir, gerektikçe alınır. Genel kültür eserleri ise, seçiminde en çok titizlik gösterilecek sınıfı oluştururlar" ifadelerini kullandı.

"Kötülüğü yaşayarak öğrenmeye kalkmayınız. Bu, ölümü denemeye benzer. 'Bir kez ölümü deneyeyim, eğer hoşuma gitmezse bir daha ölmem' diyemezsiniz" ifadelerini kullanan Vali Süleyman Tapsız, "Niteliksiz sıradan olmayınız. Kalifiye ve mütehassıs olunuz. Alanınızda ikinciliğe razı olmayınız. Hep arayan biri değil "aranan" biri olunuz. İhtisasa hürmet ediniz ki başkaları da sizin ihtisasınıza hürmet etsin. Yaptığınız işin en iyisini biliniz ve iyisini yapınız. Hiçbir alanda ikinciliğe razı olmayınız. Mesleğinizi öyle icra ediniz ki, inancınızın düşmanları dahi "galiba bu mesleği icra edebilmek için onun gibi inanmak gerek" demeli" dedi.

Konuşmasının sonunda Vali Tapsız, "Bugün Eğitim yolculuğunuz bitiyor. Hayatınızda bir kapı kapanırken bu diploma size yeni bir kapı aralayacak ve yepyeni başka bir yolculuğa başlayacaksınız. Yolculuğunuzda hepinize başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun' dedi.

Ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere Vali Süleyman Tapsız ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler ve belgeleri verildi.

Mezuniyet törenine Vali Süleyman Tapsız, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, üniversite akademik ve idari personeli, daire amir ve müdürleri, hayırsever işadamları, öğrenci ve öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız İsmail Güvenç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title