Haberler

7. Akdeniz Turizm Forumu

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Başkanı Jeronimo Perez Casero, "Turistleri çekmemiz ve ideal bir hayat şartı sunmamız lazım. Bu şekilde büyük bir ivme katetmiş olacağız. Bu sayede büyük kalkınmalar olacak.

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Başkanı Jeronimo Perez Casero, "Turistleri çekmemiz ve ideal bir hayat şartı sunmamız lazım. Bu şekilde büyük bir ivme katetmiş olacağız. Bu sayede büyük kalkınmalar olacak." dedi.

Casero, ASCAME tarafından iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl Mersin'in ev sahipliğinde Divan Otel'de gerçekleştirilen 7. Akdeniz Turizm Forumu'nun (MEDITOUR 2016) açılışında yaptığı konuşmada, ?20 yıl önce Akdeniz'de turizm konusunda gelişme sağlamak adına proje geliştirdiklerini, bölgeyi daha ilgi çekici hale getirip, avantajlarını öne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Akdeniz'in ılıman iklimi, tarihi ve kültürel dokusunu sunup, misafirleri evinde hissettirmeyi amaçladıklarını dile getiren Casero, "Son dönemlerde baktığımız zaman beklentileri karşıladığımızı görüyoruz. Her türlü oteller bir araya gelip bir arada çalışmaya başladı, turistler her yerde kendini evinde hissetti. Böyle bir yol katettik." dedi.

Casero, turizmi daha da ileri götürmek için çok fazla çalışmak gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Turistleri çekmemiz ve ideal bir hayat şartı sunmamız lazım. Bu şekilde büyük bir ivme katetmiş olacağız. Bu sayede büyük kalkınmalar olacak. Günümüzde derin dönüşümler yaşanıyor. Bu dönüşümler, dünyanın panoramalarını da değiştirebilir. Bu büyük dönüşümler, hepimizi etkileyecektir. Bu anlamda iş birliği yapmalıyız. Bu forum, bütün Akdeniz ülkelerine mesaj iletiyor. Bütün ülkeler, birbirini daha iyi tanımalı çünkü bildiğiniz sürece ilerliyoruz."

"Turizm sektörünün geliştirilmesi Akdeniz ülkeleri için hayati önem taşıyor"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz'in tarih boyunca dünyaya yön vermiş büyük medeniyetlerin hüküm sürdüğü çok özel bir coğrafya olduğunu söyledi.

Akdeniz'deki tüm ülkelerin bu büyük medeniyetlerin bıraktığı insanlık mirasına, son derece zengin kültür hazinelerine sahip olduğunu ifade eden Çakacak, "Akdeniz, turizm sektörü için son derece önemlidir. Doğa harikası güzellikleriyle turizmin her yönüne hizmet verecek potansiyele sahiptir. Bu özelliği de bölgeyi dünyanın lider turizm destinasyonu kılmakta ve dünya turizme merkezi olmaya taşımaktadır. Turizm sektörünün geliştirilmesi ve sürdürülebilir kılınması tüm Akdeniz ülkeleri için hayati önem taşımaktadır." diye konuştu.

"Hedefimiz, bu kalp atışlarını hiç durdurmamak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Turizm Forumu'nun Mersin'de gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kıyılarında buluşturan Akdeniz havzasında yerleşik bulunan 500 milyon nüfusun ve 8 trilyon dolarlık ticaret hacminin en seçkin temsilcilerini bir araya getiren organizasyonun Mersin'e kazandırılmasının çok önemli olduğunu aktaran Kocamaz, "Hedefimiz, bu kalp atışlarını hiç durdurmamak, Mersin'imizi el birliğiyle hak ettiği yere taşımak ve her alanda marka şehir haline getirmektir." dedi.

Kocamaz, turizmin kırılgan bir sektör olduğuna işaret ederek kaos ve belirsizliklerin neden olduğu güvensizlik ortamının her sektörden önce turizmi etkilediğini vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da turizmin doğrudan insana dokunan, merkezinde insan olan ve ona en çok hitap eden sektör olduğunu bildirdi.

Akdeniz'in medeniyetlere hayat veren kadim bir ticaretin merkezi olduğuna dikkati çeken Aşut, şunları kaydetti:

"Akdeniz havzası, ulaşım rotalarının birleştiği yerdir. Dünyanın başka hiçbir bölgesinde Akdeniz kıyılarında ve adalarındaki kadar çok devlet ve medeniyet kurulmamıştır. Öyle ki UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan kültürel ve doğal varlıkların yaklaşık dörtte biri Akdeniz'de bulunmaktadır. İşte bizler MEDITOUR 2016 kapsamında bu zenginliği geleceğe nasıl taşıyacağımızı, yani sürdürülebilir kılacağımızı tartışacağız."

?- Akdeniz Turizm Forumu

MEDITOUR 2016, Akdeniz Bölgesi'nde turizm sektöründe kilit rol oynayan karar alıcılar ve sektör temsilcileri arasında iş birliğini geliştirmeyi ve Akdeniz'i vazgeçilmez ve sürdürülebilir bir destinasyon haline getirmek amacıyla somut öneriler ortaya koymayı amaçlıyor.

Mersin'in ev sahipliğinde "Akdeniz'in Yükselen Destinasyonları ve Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz" sloganıyla düzenlenen, 11 ülkeden 250 kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı organizasyon, yarın Tarsus ilçesindeki St. Paul Kilisesi'nde MEDITOUR 2016 deklarasyonunun okunmasıyla sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title