Haberler

69 Yaşında Müslüman Oldu

Aydın'ın Didim ilçesinde 2 yıldır ikamet eden İskoçyalı Blaır Gılhrıst (69) Didim’deki Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslamiyet’i seçti.

Aydın'ın Didim ilçesinde 2 yıldır ikamet eden İskoçyalı Blaır Gılhrıst (69) Didim'deki Müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslamiyet'i seçti. Gılhrıst Didim İlçe Müftülüğünde kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu ve Bilal ismini aldı.

2 yıldır Aydının Didim ilçesinde ikamet eden İskoçyalı Blaır Gılhrıst (69), Didim İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından düzenlenen ihtida töreninde ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Ardından İlçe Müftüsü Polat, İslam Dininin şartları ve özellikleri konusunda Blaır Gılhrıst'e çevirmen Erhan Demirpolat tarafından bilgi verildi.

Daha sonra İlçe Müftüsü Polat eşliğinde Kelime-i Şahadet getiren Cosgrove, Müslüman olup Bilal adını aldı. Gılhrıst'ı ihtida töreninde Didim'deki arkadaşları da yalnız bırakmadı.

İhtida töreni sonrasında İslam Dinini seçme nedenini açıklayan Bilal Gılhrıst "İskoçya'da yaşadığım süre içerisinde ve Suudi Arabistan'da öğrencilerle olduğum dönemde onlardan etkilenmiştim. Daha sonra Türkiye'ye gelip yaşadığım 2 sene içerisinde burada tanıştığım arkadaşlarım olan Tayfun Avcura, İrfan Ekici, Süleyman Batur ve Soner Işık adlı arkadaşlarımdan İslamiyetle ilgili bilgiler aldım ve kendilerinin İslam'ı yaşamalarından etkilendim. Buna bağlı İslam dinini seçtim" diye konuştu.

Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat ise Bugün yapılan ihtida merasiminin kendilerini mutlu ettiğini belirterek "Çünkü bazı kişiler geliyor, İslam dinini kabul etmek için gizli saklı bir menfaat ilişkisi içerisinde evlilik yada bir menfaatlanmak için ama Bilal ismini alan kardeşimiz kendi isteğiyle zorlama baskı altında kalmadan kendi isteğiyle Müslüman olduğu için bizde mutlu olduk. Rabbimiz katında hak dini İslamla müşerref olmak bir değerdir. Bundan sonraki hayatında mutluluklar diliyorum" dedi.

İhtida töreninin sonunda İlçe Müftüsü Polat tarafından Bilal Gılhrıst'a, Kuran-ı Kerim ve İngilizce İslamiyet'i anlatan kitaplar hediye etti. Tören sonrasında Bilal Gılhrıst'ın arkadaşları kendisini tebrik etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mikail Polat Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title