Haberler

68 Yıllık Okulun Tarihinde Bir İlk

1947-1948 eğitim öğretim yılından bu yana Manisa'da eğitim öğretim hizmeti veren şehrin en köklü mesleki eğitim kurumlarından olan Manisa Ticaret Meslek Lisesi 68'inci kuruluş yıl dönümünü eski mezunlarıyla Anemon Otel'de düzenlenen 'Mezunlar Buluşması Yemeği' ile kutladı. Okul tarihinde bir ilk olan gece renkli görüntülere sahne oldu.

Manisa Ticaret Meslek Lisesi yeni adıyla Yunusemre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezun buluşması yemeğine Manisa'dan, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından da yüzlerce kişi katıldı. İlki gerçekleştirilen organizasyonun geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

68 Yıllık köklü bir geçmişi olan okul tarihinde ilk kez böyle bir organizasyon yapıldığı öğrenilirken, geceye Anemon Otelin sahiplerinden Haşim Akçura da katılarak 1962 yılı mezunu arkadaşları ile hasret giderdi. Eski mezunlardan aynı zamanda milli eğitim müdürlüğü yapan Ahmet Kuş da katılımcılar arasında yer alırken eski mezunlar adına konuşmayı, Türkiye Futbol Federasyonu Ege Bölge Müdürü Hamdi Kutval yaptı.

İKİ AYLIK BİR ÇALIŞMA

Gecede bir konuşma yapan, Okul Müdürü Gülser Özkan, "1947 yılında eğitim öğretim hizmeti vermeye başlayan okulumuz Manisa'nın en köklü okullarından birisidir. Bizlerde tüm ekip arkadaşlarımla böyle köklü bir okulda çalışmanın büyük gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Böyle köklü bir okul olan Manisa Ticaret Meslek Lisesi kurulduğu yıldan bu yana iş hayatına çok sayıda ara iş gücü, yönetici hatta iş adamı, iş kadını yetiştirdi. Okulda kısıtlı imkanlarla birçok aktiviteyi yapmaya çalışırken, belki de bizim de birazcık unuttuğumuz ama bir yerlerde bu okul için hala yüreği çarpan mezunlarımıza nasıl ulaşırız diye bir düşünce gelişti. Yaklaşık 2 ay öncesinden bu geceye kadar Manisa'da ve her ortamda mezunlarımıza ulaşmak ve onları bir yemekte bir araya getirmek istedik. Allah'a şükür bugün bu güzel mekanda sizlerle bir araya gelebildik. Gözlerinizdeki sevinci, yüreklerinizdeki sıcacık sevgiyi bizlerle paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gelecek yıl, belki de geleneksel hale getireceğimiz bu buluşmalar daha geniş katılımla olacak. Bu salonlara sığmayacağız, inanıyorum ki bu gece sonunda yeniden birleşen eller ve yürekler, Manisa Ticaret Meslek Lisesi Mezunlar Derneğini kurarak daha organize ve kurumsal faaliyetlerde buluşturacak bizleri." dedi.

OKULUN DEĞERİNİ MEZUNLAR ARTIRIR

Bir okulu diğerlerinden farklı kılanın mezunları olduğunu kaydeden Özkan, "Mezunlarının hayattaki başarıları, kaliteleri, duruşları ve onların okullarına geri dönüp kattıklarıdır bir okulu diğerlerinden farklı kılan. Mezun okuluna sahip çıktıkça, okulunun değerini arttırır. Okulun değeri arttıkça, mezunun kalitesi artar. Bizler, okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkıyoruz. Bu düşünceyle tutuyoruz bu bebeğin elini. Siz de, bizimle birlikte, okulunuza sahip çıkmaya, bu bebeğin elini hiç bırakmayacağınıza söz veriyor musunuz? Arkamda bu gücü hissetmenin huzuru ve gururuyla konuşmamı tamamlarken hepinize tekrar tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." diyerek tüm mezunlarına güzel bir gece geçirmelerini temenni etti.

HAYALİMİZ, MEZUNLAR DERNEĞİ KURULMASI

Okul Aile Birliği Başkanı Gültekin Taşçı da yaptığı konuşmasında, "Sizler yıllar önce Manisa Ticaret Meslek Lisesinden güzel anılarla ayrılmış olmanın belki biraz hüznünü ama tekrar o anıları yaşamanın da sevinci ile buraya koşarak geldiniz. Eğitim bir bayrak yarışı gibidir, sizler o sıraları masaları başka neferlere bıraktınız. Sizlerin yetişmesinde emeği geçen eli öpülesi öğretmenlerimizin yerini şimdi yeni öğretmenler devraldı. Kimi günler vardır, belleklerden silinmez. Kimi kişiler vardır, anıt taşlara, yüreklere kazınır. Kimi kurumlar vardır, bir kentin adıyla anılır, tarihe tanıklık eder, tarihi yaşar. Manisa Ticaret Meslek Lisesi, tarihte önemli anlara tanıklık etmiş, onu yaşamıştır. Çizgisi; milli değerlerimizle biçimlenmiş, çağdaşlık, akılcılık, bilimsellik, yenilik ve ahlaksal zekayla donanmış yurt ve insanlık sevgisidir. Bu nedenle Manisa Ticaret Meslek Lisesi, ülkemizin yol gösterici, öncü ve önder bir eğitim kurumudur. Bizim bir hayalimiz var, o da bu köklü kurumun bir mezunlar derneği olması. Kişiler değişse de kurumun hedeflerinin geleceğe taşındığı, kuruma ve öğrencilerimize yararlı işler yapan kurumsal bir yapıya kavuşturmak. Her yıl iş dünyasına yüzlerce yeni iş gücü katan şehrimizin güzide okulu için buraya gelen sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Gecede üzerinde 'Manisa Ticaret Meslek Lisesi 68. kuruluş yıl dönümü' yazan bir pasta da Okul Müdürü Gülser Özkan ve eski mezunlar tarafından birlikte kesildi. Gece müzik eşliğinde danslar ve sohbetlerle geç saatlere kadar sürdü. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Kuş Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title