Haberler

67. Yıllarını Kutlayan Yaşlı Çift Ölüme El Ele Gitmek İstiyor

İzmir’de ilkokulda başlayan aşklarını evliliğe taşıyan ve tam 67 yıldır hiç ayrılmayan yaşlı çift, tek isteklerinin ölüme de el ele gitmek olduğunu belirterek, "Çok mutlu olduk, birbirimize hiç kıyamayız. İnşallah ölüme de el ele gidelim.

İzmir'de ilkokulda başlayan aşklarını evliliğe taşıyan ve tam 67 yıldır hiç ayrılmayan yaşlı çift, tek isteklerinin ölüme de el ele gitmek olduğunu belirterek, "Çok mutlu olduk, birbirimize hiç kıyamayız. İnşallah ölüme de el ele gidelim. Bu evden iki tabut çıksın, gazetelere yazarlar bizi inşallah" dedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan Fevziye ile Beymen Helvacı çifti ilkokulda başlayan arkadaşlıklarını nikah masasına taşıdı. Tam 67 yıldır birlikte yaşayan yaşlı çift, bir an olsun ayrılmadı. Şimdilerde baş başa oturup eski hatıralarını konuşarak, tekrar o anları yaşayan yaşlı çiftin en büyük duası ise ölüme de el ele gitmek.

"İlkokulda beraber okuduk, eşim oldu"

Eşinin kendisini görür görmez beğendiğini belirten ve tanıştıkları anı dün gibi hatırlayan 1934 doğumlu Fevziye Helvacı, "Beyim ilkokul arkadaşım, biz görücü usulü evlendik. Beni beğenmiş. Evimizin karşısında yeşil bahçeleri vardı. Oraya bahçeye gelmiş at sürmeye orada beni görmüş, beğenmiş. Anneleri de kız arıyormuş, o da demiş ki 'filan yerde kız var çok güzel benim okul arkadaşım gidin ona bakın.' Bir gün kapı çalındı iki tane teyze beyaz örtülü, Annemi çağırdım, ondan sonra istemeye geldiklerini söylediler. Annem de 'dur bakalım, kızıma soralım' demiş. İlkokulda 5 sene beraber okuduk. Sonra eşim oldu, mutlu olduk çok şükür. Evlendik, çoluk çocuk sahibi olduk. 3 Mart'ta 67. senenin içine gireceğiz" dedi.

"10 sene içinde 5 çocuk doğurdum"

Evliliklerinde iyi kötü günler yaşadıklarını ancak hiçbir zaman küsmediklerini belirten Fevziye Helvacı, "11 sene kayınvalidemin yanında hapis hayatı yaşadım. Beyim çalışıyor, ben çocuklarla. 5 tane çocuk doğurdum 10 senenin içinde. 11 seneden sonra beyim babasına evden çıkacağımızı söyledi. 3 aile bir aradaydık, sorun oluyordu. Çıktık ayrıldık, 5-6 ay kirada durduk, sonra eşimle beraber lokanta dükkanı açtık. Beraber çalıştık, ben evde pişirdim o orada pişirdi. Hayatımızda mutluluk o zamanlar başladı" diye konuştu.

Fotoğraflarla eski günleri yad ediyorlar

O zamanlarda çekildikleri fotoğrafa bakarak o günlere giden Fevziye Teyze, bir haftalık evli oldukları o günü de anlatarak, şunları söyledi:

"Beni süsleyen kadın saçımı başımı yaptı, süsledi. Gelinliğimi koydum, ayakkabılarımı aldım bir çantanın içine koydum. Karı koca bindik bir taksiye, gittik İzmir'e. Kordon boyuna gittik. Orada Fotoparka gittik. Üzerimi değiştirdim, gelinliğimi giydim, süslendim. Fotoğrafımızı çekildim. Bir haftalık evliydim."

"Bana Fevziye Hanım diye hitap eder"

Eşiyle aralarındaki saygıyı hiçbir zaman yitirmediklerini, eşinin kendisine 'Fevziye Hanım' diye hitap ettiğini belirten Fevziye Teyze, "Çok mutlu olduk. Nişanlıyken evime torbayla badem şeker getiriyordu, hala daha getirir. Herkese Allah böyle mutluluk versin, böyle sevgi versin inşallah" dedi.

"İki tane tabut çıksın buradan inşallah"

Yıllarca hiç ayrılmadıklarını ve ölürken de ayrılmak istemediklerini belirten yaşlı çift, "Eskisi gibi yaşamayı çok isterim. Alayım elini, koluna gireyim. Biz hep kol kola gezerdik. Koluna gireyim de şöyle Kordon'a, deniz kenarına gideyim, çok isterim ama olmuyor işte yaşlandık bastonlarımız var. Kıyamıyoruz birbirimize ben ne diyorum hep biliyor musunuz; 'eşim ne sen bensiz kal, ne ben sensiz kalayım' biz ikimiz el ele gidelim. İki tane tabut çıksın buradan diyorum. Gazetelere yazsınlar bizi inşallah" diye konuştu.

"O çocuk ben çocuk hayat böyle gitti"

Eşini çok sevdiğini belirten 85 yaşındaki Beymen Helvacı ise "Bizi çocuk olarak evlendirmişler, 18 yaşında. O çocuk ben çocuk hayat böyle gitti. Beni görüyordu evlenmeden önce başına çiçek takıp yol süpürüyordu. Bir kız var ona bakın dedim, hemen gitmişler, istemişler. Onlar da kabul etmişler" ifadelerinde bulundu.

"Gençler sabırlı olun"

Mutluluklarının ve aşklarının hala dün gibi devam ettiğini belirten yaşlı çift Sevgililer Gününü kutlayarak genç çiftlere de mesaj verdi. Şimdilerde gençlerin birbirlerine dayanamadıklarını ve hemen ayrılma yoluna gittiklerini belirten yaşlı çift, "Gençler sabırlı olacaksınız. Biriniz konuşunca diğeriniz susacak. Fedakar davranacaksınız" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziemir Beymen İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title