Haberler

66. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Operasyonların tamamlandığı Sur, Cizre, Silopi gibi ilçelerimizde, İdil ve Dargeçit gibi yerleşim yerlerimizde sahaya en önce giren karayollarıdır. Karayolları oralarda süratle çalışmaya başladı. O çukurlar kaldırılıyor, asfalt seriliyor, hayat normale döndürülüyor" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünde düzenlenen "66. Karayolları Bölge Müdürleri" toplantısına katıldı. Toplantıya Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve 18 bölgeden gelen Karayolları Bölge Müdürleri katıldı.

Yakıt, vakit ve nakitin yollar için önceliklerinin olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bunları birleştirdiğimiz zaman emniyet, rahatlık ve konfor yollarda sağlanmış olacak. Karayollarında ilk yıllarda yol olsun teker dönsün mantığıyla yol yapılırken, bugün artık konfor, emniyet, rahatlık her şeyin önünde geliyor. Yapılan yollarımızda bu talepleri karşılayacak nitelikleri fazlasıyla karşılıyor. Ilgaz tünellerinde dün ışık görüntü törenine katıldık. Yaklaşık 11 bin metrelik tünel, 3 yıl gibi bir sürede tamamlandı. Türkiye 3 bin metrelik Bolu dağı tünelini neredeyse 20 yılda ancak yapabildi. Türkiye'nin her tarafında yüzlerce tünel inşaatı devam ediyor. Yeni gelen bir proje bir önceki projenin rekorunu ortadan kaldırıyor. Geçen yıla kadar Ovit tünelimiz dünyanın sayılı, Türkiye'nin en uzun kara yolu tüneliydi, şimdi artık Ovit'in pabucunu dama atacak Zigana tünelimiz Türkiye'nin en uzun kara yolu tüneli olacak. 14.7 kilometre ile şuan da en uzun tünelimiz Zigana tüneli olacak."

Son 5-6 yıl içerisinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak büyük projelere imza attıklarının altını çizen Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Dünya da ekonomik krizin alabildiğince devam ettiği bu yıllarda Türkiye, dünyanın en büyük havalimanını yapıyor, dünyanın ilklerine sahip köprülerini yapıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, asma köprüler arasında genişliği en fazla olan, kuleleri en yüksek olan bir köprüdür. Üzerinden demir yolu geçen bu kadar uzun açıklığa sahip asma köprüdür. İzmit köprüsü, İzmir-İstanbul otoyolu son yıllarda dünyada yapılan en büyük kamu-özel ortaklığı projeleri arasında yer alıyor. Avrasya tüneli, Marmaray, Hızlı trenler, otoyolların hepsi ülkemizin geldiği seviyeyi gösteriyor. Bir zamanlar 70 sente muhtaç olan Türkiye, IMF'nin memurlarına selam duran Türkiye, bugün birçok ülkenin yıllık milli gelirinden daha büyük tek bir projeyi gerçekleştirir hale geldi. İstanbul-İzmir oto yolu, İzmit Körfez geçiş köprüsünün toplam maliyeti, Türkiye Cumhuriyetinin 1950 yılındaki milli gelirinden fazladır. Bu Türkiye'nin gücüdür."

TERÖRLE MÜCADELE

"Türkiye'yi sınamaya kalkanlar, Türkiye'nin büyüklüğünü, Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkanlar aklını başına alsın" diyen Yıldırım, bu ülkeyi asla ve asla kimsenin bölemeyeceğini, kimsenin bu milletin kardeşliğine zarar veremeyeceğini söyledi. Ecdadımızdan aldığımız bu toprakların tek bir karışına dair zarar gelmeden gelecek nesillere devretmek gibi zorunluluğumuz olduğunu anlatan Yıldırım, "Bunun için bu günlerde terör belası canımızı yakıyor, şehitlerimiz oluyor, şehitlerimizin acısını bağrımıza basıyoruz, kalbimizde onları yaşatıyoruz. Onlar bu toprakların teminatıdır, bu milletin bağımsızlığının, geleceğinin garantisidir. Memlekette olumsuzlukları ön plana çıkartmaya çalışanlar, halkımızın moral değerlerini bozmaya çalışanlar, ne kadar gayret ederlerse etsinler biz daima daha güzelini, daha iyisini, yıkan değil inşa eden anlayışla çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Operasyonların tamamlandığı Sur, Cizre, Silopi gibi ilçelerimizde, İdil ve Dargeçit gibi yerleşim yerlerimizde sahaya en önce giren kara yollarıdır. Karayolları oralarda süratle çalışmaya başladı. O çukurlar kaldırılıyor, asfalt seriliyor, hayat normale döndürülüyor."

TRAFİK GÜVENLİĞİ

2016 yılı içerisinde yol güvenliğine de önem verilmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Mükemmel iyinin düşmanıdır, mükemmele ulaşmak için gayret gösterip, debelenip durmaktansa, iyi her zaman öncelik olarak ele alıp mutlaka gerçekleştirmeliyiz. 2016 yılı içerisinde en önemli işlerimizden biri sadece yol yapmak olmamalı, aynı zamanda yol güvenliğine önem verilmelidir. Trafik güvenliğine, kazaların azaltılmasına yönelik faaliyetlerde asla ve asla gevşeme yok. Mutlaka bunları en üst düzeyde takip etmemiz gerekiyor. Alınması gereken her türlü tedbirleri hiç ama hiç geciktirmeden yerine getirmemiz gerekiyor."

4.5G TEKNOLOJİSİ

Teknolojinin geliştiğine dikkat çeken Yıldırım, 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle 4.5G teknolojisinin hizmete girdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımız, iletişimin hızının keyfini çıkarıyor. İşlerini daha kısa sürede yapar hale geldi ama unutmayın ki prensibimiz değişmedi. Türkiye'yi sınamaya kalkanlar, Türkiye'nin büyüklüğünü, Türkiye'nin gücünü sınamaya kalkanlar aklını başına alsın. Ne kadar bilişimde, akıl yollarında hızlanırsak hızlanalım, bu ülkemiz için iyi bir şeydir. Ama yollarda ki hız her zaman felakettir. Biz yolları böldük, milleti birleştirdik."

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ

Yıldırım, dağları deldiklerini belirterek "Eskiden yol yaparken, dağ rastlarsa boynumuzu büker yolumuzu değiştirirdik. Vadiye geldiğimizde boyun eğer vadiye iner, oradan geçerdik. Şimdi artık dağa bir bakıyoruz, dağ bize bakıyor ve arkasından delip geçiyoruz. Vadilere boyun eğmiyoruz. Köprülerle, viyadüklerle yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Trafik güvenliğinin yanında, akıllı ulaşım sistemlerinde de önemli ölçüde artık yol almamız gerektiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yaptığımız yolların yıllık tasarrufla parasını çıkardık. Bölünmüş yollarda sadece bir yılda, zamandan ve yakıttan tasarruf miktarı 16 milyar TL'dir. Karayollarına son 10 yıl içerisinde yıllık harcadığımız tutar ortalama 15 milyar TL'dir. Karayolları ne alıyorsa fazlasını ödüyor. Bunun bir de dolaylı getirisi var. Bu yollar yapılmasaydı Türkiye'nin halini düşünemiyorum. Bu yollar bir insanımızın hayatını kurtarmaya vesile olmuşsa, bunun bedeli dünya varlığı ile ölçülemez. Akıllı ulaşım, trafik güvenliği ve entegrasyon. Entegrasyon çok önemlidir. Limanlarımız, hava limanlarımız, hudut kapılarımız; demir yolları ile hava yolları ve limanlarla mutlaka entegrasyona dikkat edeceğiz. Bu entegrasyonun faydası ise; kaynakları daha yerli yerinde kullanmış olacağız ve ulaşımdaki rekabet gücümüzü artıracağız."

Yol yapmanın yanında güzelliğin de ortaya çıkarılması gerekliliğine vurgu yapan Yıldırım, şunları söyledi: "Yeşiliyle, peyzajıyla, çizgisiyle, makyajıyla adeta çok daha yolları güzelleştirebilirsiniz. Karayolcu arkadaşlarımızdan bu noktada şikayetim var. Yol yapıyorsunuz ama yolu gösteren oraya yapacağınız bir takım detay çalışmalardır. Çiçektir, böcektir, ağaçtır, çizgidir. Bunlar yolları güzelleştiren unsurlardır. Bunları yapmadığınız zaman yol kendini göstermiyor. Bazı belediyeler bu konuda çok başarılı."

Yol ses bariyerlerine bu yıl itibariyle daha fazla önem vereceklerinin altını çizen Yıldırım, 2016 yılının büyük projelerin hayata geçirileceği bir yıl olacağına belirterek şöyle konuştu: "Önce yol talebi vardı, yol tamamlanınca yolun güzelliğini, gürültü kirliliğine ve diğer talepler arkasından geliyor. 2016 yılı, bakanlığımız için, Karayolları Genel Müdürlüğümüz için çok önemli bir yıl. Türkiye'nin büyük projelerinin bir kısmının tamamlanıp hayata geçirileceği bir yıldır. Bunların başında; Yavuz Sultan Selim Köprüsü geliyor. Yolları ile birlikte Ağustos ayı içerisinde hizmete alacağız. Bu proje, belki de dünya da en hızlı şekilde yapılan projelerin başında geliyor. İstanbul- İzmir otoyolunun, İstanbul-Bursa arası İzmit Köprüsü dahil bu sene açılışını yapacağız. Bir diğeri ise, Avrasya tünelidir. Dünya da deniz altından en derinden giden bir tüp geçittir. Bunu da bu sene sonunda hizmete alacağız. Böylece İstanbul Boğazında 2 deniz altından, 3 tane havadan asma köprü ile Asya'yı Avrupa'ya beş kez bağlamış oluyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Türkiye Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
title