Haberler

65 Yaşındaki Hediye Nine, Minibüs Sürüp Süt Dağıtıyor

Güncelleme:

Hatay'da 5 yıl önce sıfır faizli kredi desteğiyle satın aldığı 30 inekle besicilik yapan Hediye Ceylani, kullandığı minibüsle müşterilerine süt dağıtıyor.

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay'da 5 yıl önce sıfır faizli kredi desteğiyle satın aldığı 30 inekle besicilik yapan 65 yaşındaki Hediye Ceylani, kullandığı minibüsle müşterilerine süt dağıtıyor.

Yaşıtları gibi emekliliğin keyfini sürmek yerine hayvancılıkla uğraşma hayalini gerçekleştirmeyi tercih eden Hediye Ceylani, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 5 yıl önce aldığı destekle çiftlik kurdu.

Her gün erken saatlerde Hanyolu Mahallesi'ndeki işletmenin yolunu tutan 65 yaşındaki Hediye nine, çiftlikte çalışan yardımcılarının da desteğiyle ilk iş olarak hayvanlarının sağımını yapıyor.

Ceylani, AA muhabirine, yıllarca dikiş nakış eğitmenliği yaptığını, 5 yıl önce sağlanan sıfır faizli kredi desteğiyle inek alıp süt işletmesi kurduğunu anlattı.

İşletmede su kuyusundan süt soğutma makinesine kadar her şeyin bulunduğunu belirten Ceylani, geçen sürede yaşadığı bazı sıkıntılar nedeniyle hayvanların bir kısmını sattığını, şu an 7 süt ineğiyle işletmeyi ayakta tutmaya çalıştığını söyledi.

İneklerden günlük ortalama 100 kilogram süt elde ettiğine değinen Ceylani, sütü, haftanın bir günü mandıraya sattığını, kalan günlerde ise minibüse yükleyip dağıttığını ifade etti.

Araç sürmeyi 45 yaşında öğrendiğini, hayvancılıkla uğraşmaya başladıktan sonra da minibüs kullandığını kaydeden Ceylani, "Sütü, kendi kullandığım minibüse yüklüyorum. Daha sonra da bunu ev ev, kapı kapı dolaşarak Antakya'daki müşterilerime ulaştırıyorum" dedi.

Ailesinden destek görmemesine rağmen çıktığı yoldan dönmeyi düşünmediğini bildiren Ceylani, "Ailem piyasanın bozulduğunu ve bu işi bırakmam gerektiğini belirterek, çiftliğe adımını bile atmadı. Onlara rağmen canla başla çalıştım. Dolandırıldığım zamanlar da oldu ama vazgeçmedim" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title