Haberler

65 Yaşında Karne Sevinci

Sorgun ilçesinde, halk eğitim merkezince açılan okuma yazma kursunu tamamlayan, aralarında 65 yaşındaki Nermin Laik'in de bulunduğu kursiyerler karnelerini aldı.

"Ana Kız Okuldayız" projesi kapsamında düzenlenen kurs sonunda karne töreni düzenlendi. İlerlemiş yaşlarına rağmen okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşayan kursiyerlerden bazıları, karnelerini alırken göz yaşlarına hakim olamadı.

Kursiyerlerden Nermin Laik (65), gazetecilere yaptığı açıklamada, kursa katılmadan önce hiçbir şey bilmediğini, şimdi günlük hayatında yaşadığı sıkıntıları aştığını söyledi.

Şükriye Horoz da okuma yazma kursu sayesinde ismini yazmayı öğrendiğini bundan böyle açılacak olan bir üst kursa da devam edeceğini belirtti.

Horoz "Daha önceden hastaneye gitsem hangi bölüme gideceğimi bilemiyordum. Şimdi artık kimseden yardım olmadan kendim bulabiliyorum" dedi.

Ferdane Kabataş (55) ise duygularını şöyle dile getirdi:

"3 aydır okuma yazma kursuna katılıyorum. Yıllardır okuma yazma bilmediğim için sürekli başkalarının yardımına muhtaç kalıyordum. Şimdi ise okuma yazma öğrenerek artık her işimi kendim yapıyorum. Ancak kurs çok kısa süreli olduğu için kursun uzatılmasını istiyoruz. Çünkü 3 ay süre bize çok kısa geliyor. Yetkililerimiz inşallah kursu uzatır."

Kurs eğitmenlerinden Pınar Ünal da 3 ay önce açılan kursta, öğrencileriyle büyük başarılara imza atmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Yaşlarına rağmen kursiyerlerin istekleri ve azimlerinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Ünal, "Onlarla beraber güzel çalışmalar yaptık. Ana Kız Okuldayız projesi kapsamında açılan kurslarımız yıl sonuna kadar devam edecek. Yetişkinlerimize okuma yazma öğretmek bizim için çok mutluluk verici. Bugün onlara karneleri ile bazı hediyeler de verdik. Okuma yazma azimlerine bizler de şahit olduk" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Pınar Ünal Yozgat Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title