Haberler

65 Yaşında Heykel Eğitimi Alıyor

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri pek çok insanın gençlik düşlerini gerçekleştirmesine de imkan sağlıyor. Arife Kazak, daha önce fırsat bulamadığı heykel çalışmalarına şimdi başlayabilmiş ve heykel yapmayı "terapiye gitmek gibi" diye tarif ediyor.

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri, çocuklara, gençlere, yetişkinlere geniş bir yelpazede hobi ve meslek edindirme eğitimleri vermesinin yanı sıra pek çok insanın düşlerini gerçekleştirmesine de olanak sağlıyor. Çankaya Belediyesi'nin Maltepe Yerleşkesi'nde bulunan Heykel Atölyesi'ne devam eden Arife Kazak onlardan sadece birisi.

65 yaşında, emekli sınıf öğretmeni olan Kazak, heykel çalışmaya başladığında, zihnindeki tüm sorunlardan uzaklaştığını, sadece kil ve kile vermek istediği şekille baş başa kaldığını belirterek, "Gerçekten heykel çalışmak terapiye gitmek gibi, atölyeden eve dönerken kendimi tamamen rahatlamış, yenilenmiş ve enerjiyle dolmuş hissediyorum" dedi.

Sanata her zaman ilgi duyduğunu ancak, hayat şartlarının elvermemiş olduğunu ifade eden Kazak, "Herkesin kolayca ulaşabileceği kurslar tüm semtlerde mutlaka düzenlenmeli. İnsanların her yaşta pek çok ilgi alanı oluyor ancak bunu gerçekleştirmek ne yazık ki herkes için mümkün olamıyor. Ben de gençken sanatla uğraşabilmiş olmayı çok isterdim. Ama elbette geç de olsa şimdi yapabilmek, hiç yapamamaktan çok daha iyi" diye konuştu.

Ahşap çalışmalarıyla atölyenin açtığı sergilere de katılan Kazak, son olarak kızlarının rölyefini çalışıyor.

"ECZACI DA VAR EV HANIMI DA"

Atölyenin eğitmeni heykeltıraş Deniz Gül, aralarında eczacının da ev hanımının da bulunduğu 60 öğrencisinin olduğunu belirterek, "Çankaya Evleri, eğitim almak isteyen herkese açık. Heykel eğitimi almak isteyenler, atölyemize katılarak, temel sanat eğitiminin yanı sıra, desen dersleri, modelaj, kil ve ahşap çalışabilirler" dedi. Gül, insanın düşündeki heykeli yapmasının büyük mutluluk yaratacağını vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Deniz Gül Maltepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title