Haberler

65. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Önümüzdeki 8 ayda, bu yıl için belirlenen 1.000 kilometre bölünmüş yol hedefimize ulaşacağımıza hatta aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Bilgin, Karayolları Genel Müdürlüğünde düzenlenen 65. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısında yaptığı konuşmada, medeniyetlerin gelişmesi açısından ulaşım kanallarının önemli olduğunu söyledi.

Dünyanın her tarafında olduğu gibi Türkiye'de de ulaşımın can damarlarının karayolları olduğunu ifade eden Bilgin, "İşte bu noktada, kelimenin tam anlamıyla, ülkemizin yollarını, karayolları ailesi olarak sizler, bizler açıyoruz" diye konuştu.

Büyük işlerin ancak takım ruhuyla gerçekleştirilebildiğine işaret eden Bilgin, ulaşım hamlesinin başlatıldığı 2003 sonrasında karayollarında tam olarak devrim yaşandığını kaydetti.  Bu dönemde bölünmüş yol uzunluğunun 6 bin 101 kilometreden 23 bin 716 kilometreye ulaştığını anlatan Bilgin, geçen yıl 666 kilometre bölünmüş yol, toplam uzunluğu 25,7 kilometre olan 9 tünel, 122 köprü yapımı, 18 tarihi köprü restorasyonu projelerini tamamladıklarını dile getirdi.

Bunların yanı sıra dünyanın en büyük projelerini de hayata geçirmeye devam ettiklerine dikkati çeken Bilgin, "Bu projelerde yapım çalışmalarının iş programına uygun olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

Bakanlık olarak, Türkiye'nin sahip olduğu coğrafi konumu iyi değerlendirerek ülkeyi ulaşım kavşağı haline getirme azmiyle yatırımları sürdürmeye devam edeceklerini belirten Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Bu azimle Türkiye'nin dört bir yanında şantiyelerimiz harıl harıl çalışmaya devam ediyor. Önümüzdeki 8 ayda, bu yıl için belirlenen 1.000 kilometre bölünmüş yol hedefimize ulaşacağımıza hatta aşacağımıza inanıyorum. Bunun yanı sıra yıl içerisinde 5 bin 200 kilometre yeni asfalt ve bin 250 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplama yaparak yol ağımızın standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz. Ayrıca yine bu yıl içerisinde 70 yeni köprü yapacağız ve 30'unun da yenilemesini gerçekleştireceğiz. Tarihi köprülerimizin de restorasyonlarını da yaparak tarihe ve kültüre katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu yıl içerisinde 15 tarihi köprünün restorasyonunu tamamlamış olacağız."

Bilgin, 2023 yılına kadar 7 bin 169 kilometre bölünmüş yol ile yap-işlet-devret kapsamında gerçekleştirilecek olan 5 bin 615 kilometre otoyolun hizmete girmesiyle toplam bölünmüş yol ağını 36 bin 500 kilometreye çıkaracaklarına inandıklarını söyledi.

Karayollarında yapılanların herkes için birer gurur kaynağı olduğunu anlatan Bilgin, projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Karayolları Genel Müdürü Turhan

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da ulusal ve uluslararası trafiğin artması, ticaret, turizm ve sanayi sektörlerindeki hareketliliğin, karayollarının yükünü ve önemini daha da artırdığını dile getirdi.

Bugün itibarıyla Genel Müdürlüğün sorumluluğu altında 2 bin 282 kilometresi otoyol, 31 bin 280 kilometresi devlet yolu ve 32 bin 474 kilometresi il yolu olmak üzere toplam 66 bin 36 kilometrelik yol ağı bulunduğunu ifade eden Turhan, bölünmüş yol çalışmalarında da 23 bin 716 kilometreye ulaştıklarını kaydetti.

Geçen yıl 14 bin kilometre asfalt yapım ve onarım çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Turhan, toplam uzunluğu 26 kilometre olan 9 tüneli da hizmete açtıklarını söyledi.

Bu yıl için yapmayı düşündeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Turhan, "Yol yapım çalışmaları kapsamında toplam 1.000 kilometre bölünmüş yol ve 850 kilometre tek platformlu yolun yapımı ile bin 250 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplama ve 13 bin 200 kilometre asfalt kaplama yapım ve onarımı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Turhan, bunların yanı sıra bu yıl içinde Ankara-Niğde, Kınalı-Odayeri, Kurtköy-Akyazı, İzmir-Çandarlı, Ankara-Delice otoyolları ile Çanakkale Köprüsü gibi büyük projelerin ihalesine çıkmayı planladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Feridun Bilgin Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title