Haberler

65. Hükümetin Kurulması

Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması, memleketi Kars'ta sevinçle karşılandı.

Arslan'ın doğum yeri Kağızman ilçesinde İstiklal Meydanı'nda toplanan hemşehrileri, davul zurna eşliğinde halay çekti ve havai fişek attı.

Bakan Arslan'ın Kağızman'ın gururu olduğunu ve hak ettiği bir makama geldiğini dile getiren hemşehrileri, Arslan'a hayırlı olsun dileklerini iletti.

Arslan'ın Kağızman'a bağlı Bulanık köyünde yaşayan babası ve kız kardeşi, sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

Bakan Arslan'ın 83 yaşındaki babası Hacı Süleyman Arslan, oğlunun bakan olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Ben oğluma emek verdim, o benim emeğimi boşa çıkarmadı. Vatana millete hayırlı evlat yetiştirdim. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Kız kardeşi Ayten Arslan Der de ağabeyinin bakan olmasını beklediklerini ve duyunca çok mutlu olduklarını söyledi.

Arslan'ın lise yıllarındaki edebiyat öğretmeni Osman Nihat Yüce ise Ahmet Arslan'ın okul yıllarında da çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Ben gurur duydum kendisiyle hayırlı olsun." dedi.

Hemşehrileri hizmet bekliyor

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Adem Burulday, Kars'tan bakan çıkarmanın, özlemle bekledikleri bir gelişme olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah bundan sonra kentimizin çehresi değişecektir. Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması karayolları anlamında da Kars'ın gelişeceği demektir. Sanayimizin yollarından tutun her tarafa iyi hizmetler gideceğine inanıyorum. Yani Kars ilimiz, ulaşım anlamında rahatlayacak. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun tamamlanması ve hızlı trenin Kars'a gelmesinde Sayın Bakan'ımızın katkısı olacaktır. Kars halkı bu bakanlığın kıymetini iyi bilmeli."

Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'dan ilk beklentilerinin Kars'ta yapılması planlanan lojistik merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi olduğunu dile getirerek, "Bunun yanında havalimanımızın pistlerinin genişletilmesi, Kafkas ülkelerinden Kars'a aktarmalı da olsa uçak seferlerinin konulması ilimize bir hareketlilik kazandıracaktır. Bakanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Sivil toplum olarak kendisini her zaman bilgilendireceğiz ve destekleyeceğiz." dedi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Allah'a şükürler olsun Kars Milletvekili'miz Ahmet Arslan, hem ülkemizin hem de Kars'ımızın bakanı oldu. Ahmet Arslan Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bakanlığı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmuştur. Hamd olsun Allah bize de bunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Sarıkamışlılar şükür kurbanı kesti

Ahmet Arslan'ın bakan olduğu haberi, Sarıkamış ilçesinde de sevince yol açtı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da Gaziler Meydanı'nda vatandaşların bir araya gelerek yaptığı kutlamalara konuk oldu.

Karaman, burada yaptığı konuşmada, Kars ve çevresinin tarihinde önemli bir günü yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Değerli milletvekilimiz Sayın Ahmet Arslan'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması hepimizi mutlu etti. Ben de ilçede devletin ve hükümetin temsilcisi olarak sizin mutluluğunuzu paylaşmak için buraya geldim. Sarıkamış'ı, Kars'ı çok güzel günler bekliyor. Sayın Bakan'ımızın önceki zamanlarda da her zaman destekleri vardı, bundan sonra da bütün kapılar açılacak inşallah. O yüzden bugün bizim düğünümüz, çalsın davullar, zurnalar."

Kutlamada daha sonra dualar okunarak şükür kurbanı kesildi.

Arslan'ın bakanlığını davul zurna eşliğinde halaylar çekerek kutlayan Sarıkamışlılar, araçlarla konvoy oluşturarak, sevinçlerini yaşadı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Arslan Sarıkamış Kağızman Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title