Haberler

64. Hükümet'in Kurulması

TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 64. Hükümet'ten beklentilerine ilişkin olarak, "Ekonomiye yön veren kurumların etkin bir şekilde ve siyasi mülahazalardan uzak çalışması sağlanmalıdır.

TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkan Yardımcısı ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 64. Hükümet'ten beklentilerine ilişkin olarak, "Ekonomiye yön veren kurumların etkin bir şekilde ve siyasi mülahazalardan uzak çalışması sağlanmalıdır. Bölgesel Kalkınma Ajansları Politikası gözden geçirilmeli ve Türkiye gerçeklerine göre yeniden oluşturulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Hiçyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan yeni hükümete başarı dileğinde bulunarak, 2015 yılının çok sıkıntılı geçtiğini, ekonomik anlamda yaşanan olumsuzlukların iş dünyasını tedirgin eden boyutlara ulaştığını belirtti.

Yeni hükümetle bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını beklediklerini aktaran Hiçyılmaz, "Yeni hükümet iş dünyasının ortaya koyduğu sıkıntıları çözmek için hızlı bir şekilde hareket etmelidir. Ekonomide güven artırıcı adımlar ve ekonomi yönetimi konusunda etkinlik en büyük beklentimizdir. 10. Kalkınma Planındaki Öncelikli Dönüşüm Programlarını ve Eylem Planlarını hareketlendirmeye yönelik mekanizmalar kurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kamu-özel sektör istişare ve işbirliği olanaklarının etkin şekilde kullanılması gerektiğine dikkati çeken Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Ekonomiye yön veren kurumların etkin bir şekilde ve siyasi mülahazalardan uzak çalışması sağlanmalıdır. Bölgesel Kalkınma Ajansları politikası gözden geçirilmeli ve Türkiye gerçeklerine göre yeniden oluşturulmalıdır. İş gücü piyasasında önemli bir ihtiyaç olan kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında etkin bir yaklaşım bekliyoruz. Mesleki eğitim okulları yeniden düzenlenmelidir. Meslek liselerinin cazibe merkezi olabilmesi için öğrencilere ve mezunlarına destekler verilmelidir. Mesleki eğitim konusunda düzenlenen kurslar düzene sokulmalıdır. Çok başlı ve verimsiz olarak işleyen yapı değiştirilmelidir."

Hiçyılmaz, asgari ücret artışı yapılması konusunun iş dünyasını doğrudan ilgilendirdiğini, yapılması muhtemel artışın, istihdam üzerindeki vergi yükleri, kıdem tazminatı ve zorunlu istihdam uygulamalarıyla birlikte ele alınarak iş gücü piyasası reformlarının tamamıyla hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kayseri'nin beklentileri

Hızla büyüyen yurtiçi, yurtdışı yolcu ve kargo taşıma ihtiyacının karşılanabilmesi için Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi gerektiğinin altını çizen Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Ankara-Sivas arasında yapılmakta olan Yüksek Hızlı Tren projesine bağlı olarak, Yerköy-Kayseri tren hattının programa alınması konusunda, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından söz verilmiştir. Ayrıca, Kapadokya'yı Antalya'ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının kısa sürede tamamlanması da beklentilerimiz arasındadır. Sayın Başbakanımızın, tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik IPARD desteklerinden Kayseri'nin yararlandırılması konusunda sözü bulunmaktadır. Bu sözlerin kısa süre içinde gerçekleşmesini beklemekteyiz."

Kapadokya bölgesine yönelik turizm politikasının Kayseri'yi de kapsayacak şekilde daha geniş bir hale getirilmesinin turizmin gelişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, "Doğa, kültür, tarih ve sağlık turizminin bölgemizde etkin olması gereklidir. Erciyes ve Aladağlar'ı birlikte ele alan bir turizm destinasyonunun planlanması da turizmin gelişmesi açısından beklentilerimiz arasındadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Hiçyılmaz Ahmet Davutoğlu Kapadokya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title