Haberler

64. Hükümet'in Kurulması

Lütfi Elvan'ın 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olması Mersin'de sevinçle karşılandı.

Lütfi Elvan'ın 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olması Mersin'de sevinçle karşılandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Yusuf Yılmaz, AA muhabirine, Elvan'ın Başbakan Yardımcılığına getirilmesinin kent için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Mersin'in Elvan'ın da katkılarıyla hak ettiği yere geleceğine inandıklarını anlatan Yılmaz, "Mersin vadedilen projeler hayata geçirildiğinde uçacaktır. Elvan'ın Başbakan Yardımcılığı görevi umut verici bir gelişme. Şu an çok mutluyuz" dedi.

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Mehmet İzol da Elvan'ın Mersin'i ve bölgeyi çok iyi tanıyan, sorunlarını bilen bir isim olduğunu aktararak, "Bizim için umut oldu. Kendisi buradaki projelerin devamı için en üst noktadan takip edecek birisi. Elvan'ın Başbakan Yardımcılığı görevi kentimize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz ise yeni kabinenin çok tecrübeli isimlerden oluştuğunu vurgulayarak, önümüzdeki 4 yılda yeni atılımların gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Mersin milletvekili Lütfi Elvan'ın Başbakan Yardımcısı olmasının da kent için büyük mutluluk ve umut verici olduğuna değinen Gündüz, "Elvan'ın kentin sorunlarını takip edeceğini, özellikle ulaştırma alanında sorunlarımızın çözümü noktasında kabinedeki arkadaşı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile koordineli olacağını düşünüyoruz. Umutluyuz ve bu gelişmelerin kentimiz için iyi olacağını düşünüyoruz" dedi.

Öte yandan, Mersin Üniversitesinde okuyan Hasan Barlak, Lütfi Elvan'ın Başbakan Yardımcısı olmasının Mersin için gurur verici bir olay olduğunu belirtti.

Elvan'ın seçim sürecinde çok çalıştığı ve bunu hak ettiğini vurgulayan Barlak, "İnşallah Mersin'i güzel günler bekliyor. Mersin'e daha fazla hizmet edeceğine inanıyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Emekli Ahmet Karakaya, Elvan'ın yeni görevinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Mersin'i Mersin yapmasını bekliyoruz. Hak etmediği durumda olan Mersin'e iyi hizmetlerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Ev hanımı Meltem Günay, Lütfi Elvan'ın 64. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olmasının kendileri için sürpriz olduğunu ve Mersin'e güzel şeyler yapacağına inandıklarını bildirdi.

Lütfi Elvan'ın Mersin için bir şans olduğuna dikkati çeken Günay, Elvan'ın bir toplantısında "Ne konuşuyorsam ses kaydı alın yapmazsam bunu bana dinletin" dediğini, bundan çok etkilendiğini ve şimdi verilen bu vaatleri yerine getirmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Yılmaz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title