Haberler

AK Parti Hükümeti Güvenoyu Aldı

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. hükümet, TBMM'de 315 oyla güvenoyu aldı. Davutoğlu teşekkür konuşmasında herkesin hükümeti olduklarını dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 64. Hükümet programı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) güven oyu aldı. 10 dakika süren ve elektronik ortamda gerçekleştirilen açık oylamada 315 kabul, 194 ret oyu çıktı. Bu oylama sonrası 64. Hükümet, resmen göreve başlamış oldu.

TBMM Genel Kurulu 3 ve 4. oturumlar, Hükümet Programı Güven Oylaması gündemiyle TBMM Başkanı Vekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da kâtip üyeliği AK Partili Ömer Serdar ve MHP'li Zihni Açba yaptı.

Elektronik sistemle yapılan açık oylamaya 509 milletvekili katıldı. Hükümet programı, 194 milletvekilinin 'ret' oyuna karşı 315 milletvekilinin 'kabul' oyuyla güvenoyu aldı. Oylama süresinin 10 dakika olarak açıklanmasına karşın elektronik sisteme giremeyen milletvekillerinin oy pusulalarının kontrol edilmesi nedeniyle sonucun açıklanması bir süre gecikti.

Oylama boyunca milletvekilleri, Bakanlar Kurulu'nun oturduğu sıralara giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanları görevlerinden dolayı kutladı.

BAŞBAKAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

Oylamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşması için kürsüye çıktı. Davutoğlu, ''Allah hayırlı etsin, Allah utandırmasın'' diyerek başladığı konuşmasında muhalefete çağrıda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara teşekkür ederek; ''Aldığımız oy yüzde 49,5 olabilir. Artık herkesin Başbakanı, herkesin hükümetiyiz. Hiçbir zaman hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz. Herkesi dinleyeceğiz, geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz'' diye konuştu.

Konuşmasında muhalefet liderlerine seslenen Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

''Muhalefet demokrasilerin olmazsa olmaz şartıdır. Muhalefetimizin temsili, iktidarın temsili kadar haktır. Muhalefetimizin bu Meclis'te temsiline de eleştirilerine de her zaman saygı duyacağız. Burada her görüşü dinleyelim. Nezaket dışı ve şiddet dışında her şeye tahammül edelim. Buradan genel başkanlara bir teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten güzel bir başlangıç yaptık. Sayın Meclis Başkanı'nın davetiyle, geçtiğimiz gün hükümet programı görüşülürken arkada 2 kez sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli'yle görüşme imkanı buldum.

Diğer eş başkanlar burada olsaydı, onlarla da görüşürdüm. Dolayısıyla bu Meclis'in çatısı altında kimseyi dışlamadık, dışlamayacağız. Bu görüşmelerde kendilerine 'Türkiye'nin zamanı yok, gelin geçici bütçe yerine kalıcı bütçeyi görüşelim' diye konuştuk. Yine milletim adına ricam, bütün muhalefet partilerine, geliniz normal, düzenli bütçemizi çıkaralım ve en sağlam adımı hep beraber atmanın onurunu yaşayalım. Emin olunuz ki milletimizin huzuruna çıkıp size teşekkürlerimi bizzat ben edeceğim. Ama bunu pazarlık konusu yaparsak Türkiye kaybeder. Genel başkanlardan ilk görüşmede olumlu bir intiba ben edindim.''

''MUHALEFET LİDERLERİYLE GÖRÜŞME TALEP EDECEĞİM''

Davutoğlu, gelecek dönemde muhalefet liderleriyle görüşme talebinde bulunacağını söyleyerek; ''Buradan doğrudan da ifade edeceğim; inşallah ilk fırsatta da sayın genel başkanlarla önümüzdeki 4 yılın temel konularını da görüşecek şekilde önü açık, hiçbir zaman limiti olmayan bir görüşme talebinde bulunacağım. Tabi takdir kendilerine ait. Bu görüşme gerçekleşirse, Türkiye'nin önündeki en temel sorunlarda dahil olmak üzere reformlarla ilgili kendilerine bilgi aktaracağım ve destek isteyeceğim'' dedi.

Davutoğlu güvenoylaması sonrası tweet de attı:

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (45)

HAMZA:

ONLAR KONUŞUR AKP GÜVENOYU OLUR

40
12
yanıtYanıtla
#katilHDPMobil-IOS:

Helal beeee

37
13
yanıtYanıtla
arpacayli:

Allaha emanet olun hayırlı uğurlu olsun ülkemize.

37
9
yanıtYanıtla
derya deniz:

bahçeli kına yaksın

34
5
yanıtYanıtla
mert:

Barış nerde kardeşlikolmadan güven oyu ne olacak

12
22
yanıtYanıtla
mk34:

Biz lafta degil icraatta herkesi kucaklamanizi kimseyi dislamamanizi istiyoruz lafla showla olmaz

14
15
yanıtYanıtla
bilinmezzzz Mobil-ANDROID:

baris yok insanlik yok hak yok hukuk yok sizin oldugunuz yerde

11
14
yanıtYanıtla
gamzeMobil-ANDROID:

bu iktidar güvensiz kalleş

12
11
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

basiniza calin

5
18
yanıtYanıtla
salak koyunlara:

Azin Nesinin ne kadar haklı olduğunun yeni bir ispatı. Bu mahluklar arasında Türk olmak çok utanç verici.

12
9
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title