Haberler

64. Berlin Film Festivali

Altın Ayı ödülünü Çinli yönetmen Yinan Diao'nun “Kara Kömür, İnce Buz” adlı filmi kazandı Festivalde beğeni toplayan Japon filmi “Chiisai Ouchi”nin başrol oyuncusu Haru Kuromi, en iyi kadın oyuncu seçildi Festivalin "Panorama" bölümünde gösterilen Kutluğ Ataman’ın ‘’Kuzu’’ filmi Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu (CICAE) tarafından özel ödüle layık görüldü.

Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale)    "Altın Ayı" ödülünü Çinli yönetmen Yinan Diao'nun "Kara Kömür, İnce Buz" adlı filmi kazandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 64'üncüsü düzenlenen Uluslararası Berlin Film Festivali'nde ödüller Berlinale Palast'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Festivalin en büyük ödülü olan "Altın Ayı"yı, Çin Halk Cumhuriyeti'nden yönetmen Yinan Diao'nun "Kara Kömür, İnce Buz" (Bai Ri Yan Huo)  adlı filmi kazandı.

James Schamus'un jüri başkanlığını yaptığı festivalde, en iyi ikinci filme verilen Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi, İngiliz -Alman yapımı "Grand Budapest Hotel" filmi oldu. Amerikalı yönetmen Wes Anderson'un filmi, festivalin açılış filmi olarak seçilmiş ve eleştirmenler tarafından son yılların en iyi açılış filmi olarak nitelendirilmişti.

Uluslararası jürinin en iyi yönetmen ödülüne ise festivalde "Boyhood" adlı filmiyle yarışan ABD'li yönetmen Richard Linklater layık görüldü.

-En iyi oyuncular

Uluslararası Berlin Film Festivali'nde, Kara Kömür, İnce Buz filminin başrol oyuncusu Liao Fan, en iyi erkek oyuncusu seçilerek bu kategoride Gümüş Ayı ile ödüllendirildi.

Festivalde beğeni toplayan Japon filmi olan "Chiisai Ouchi"nin başrol oyuncusu Haru Kuromi de en iyi kadın oyuncu seçildi.

En iyi senaryo dalında Gümüş Ayı, Almanya'dan Anna Brüggemann  ve Dietrich Brüggemann'ın "Kreuzweg" adlı filmine verildi.

Festivalin "Berlinale Shorts" adlı kısa metrajlı film yarışmasında Altın Ayı ödülünü Fransız yönetmenler Caroline Poggi ve Jonathan Vinel'in "Tant qu'il nous reste des fusils à pompe" adlı filmi kazandı.  Bu kategoride Gümüş Ayı ödülü ise "Laborat" adlı Alman filmiyle yönetmen Guillaume Cailleau'ya gitti.

Bu yıl Türk filmlerinin yarışma bölümünde yer almadığı festivalde, "Panorama" bölümünde gösterilen Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" filmi, Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu (CICAE)  tarafından özel ödüle layık görüldü.

Berlin'de 6 Şubat'ta başlayan 64'üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'nde 400'ün üzerinde film gösterilirken, 20 film "Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" için yarıştı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Kutluğ Ataman Altın Ayı Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title