Haberler

62 Yıldır Değişmeyen Lezzet

Güncelleme:

İstanbul'un birbirinden güzel semtlerinden Karaköy'de bulunan Nato Lokantası'ndan lezzet dolu bir haberle karşınızdayız.


İstanbul'un ilçelerini dolaşarak tarihe tanıklık eden ve İstanbul'la özdeşleşen lezzetleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haberimizdeki durağımız Karaköy'de bulunan Nato Lokantası.

Kurumun tarihini işletmeciliğini yapan Mevlüt Öztürk'ten dinledik…

Bu lokanta Nato'nun kurulduğu 1952 yılında İsmail ve Mehmet Mevlütoğlu tarafından kurulmuş. Ben bu dükkânda 1982 yılında işçi olarak çalışmaya başladım. 2003 yılında kurucularının vefat etmesiyle çocukları bu işletmeyi bana devretti.

Lokantanız hangi saatler arasında açık?

Türk mutfağının ürünleri olan sulu yemek tabir ettiğimiz tencere yemekleri yapıyoruz. Dükkânımız sabah 05.00'da açılıyor ve saat 11.00'a kadar yemeklerimiz hazırlanıyor. 11.00'dan 15.00'a kadar yemek satışımız oluyor ve lokantamız saat 17.00'da kapanıyor.

Yoğunluğumuz çoğunlukla öğle saatlerinde oluyor. Günlük olarak 15-20 çeşit yemek çıkarıyoruz.

Yemek çeşitlerinizden bahseder misiniz?

Kuzu haşlama, tas kebabı, beğendili kebap, çömlek kebabı, dana rosto, çiftlik kebabı, köfte çeşitleri, döner, İskender, pırasa, zeytinyağlı çeşitleri, kuru fasulye, ciğer tava, yumurtalı ıspanak, fırında karnabahar, taze fasulye, enginar, bulgur ve pirinç pilavı, keşkek kebabı, şehriyeli kuzu, kuzu tandır, kuzu kızartma, kuzu buğulama, biber dolma, yaprak sarma, pazı sarması gibi çok sayıda yemek çeşidimiz var. Kemalpaşa ve kabak tatlısı beğenilen tatlılarımız arasında.

Lokantada olmasını istemediğiniz yiyecek türü nedir?

Müşterilerimizden ketçap ve mayonez talebi var ama yıllardır bu lokantaya bu ürünler girmemiş. Bundan sonra da girmeyecek.

Mekânımız 2 katlı olup, yiyeceklerimiz dükkânın içerisinde pişiriliyor. 62-63 yıldır süregelen bir lezzet yolculuğumuz var.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Karaköy Nato Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title