Haberler

Kurtulmuş'un Kabinede Yer Alması Memleketi Ordu'da Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

62. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak Numan Kurtulmuş'un kabinedeki görevi memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Kurtulmuş'un, Ünye ilçesinde çay ocağı işletmeciliği yapan dayısının oğlu Fatih Turan (59), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurtulmuş'u, AK Parti'ye geçtiği zamanki konumundan itibaren takip ettiklerini söyledi.

Kurtulmuş'un yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olmasını beklediklerini, bunun da gerçekleştiğini dile getiren Turan, duygularını şöyle ifade etti:

"İftihar ediyorum, Ünye'mizin, Ordu'muzun geneline ve Türkiye'ye hizmet edeceğine inanıyorum. Kendisi bilgili, kültürlü bir insan. Onur ve gurur duyuyoruz. Geldiği makamın vatana millete hayırlı olmasını dilerim. Uzun zamandır siyasetin içinde olan, eğitim gören, profesör olan biri. Memleketini seven biri. Memleketine zaman zaman gelir gider, tanıdıklarıyla görüşür, kendisini arayıp soranlara da mutlaka dönüş yapar."

"GURURUMUZ OLDU"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise 62. Hükumette Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Kurtulmuş'un kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Ordulular adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkürlerini sunduklarını ifade eden Yılmaz, "Sayın Kurtulmuş siyasette ve normal hayatta bizlerin bir ağabeyi ve büyüğüdür. Böylesine önemli bir görev alması bizleri çok mutlu etmiştir. Bundan sonra da Ordu'nun daha fazla yatırım ve hizmet alabilmesi için el ele, gönül gönüle çalışacağız" dedi.

"ORDULU BİR KAT DAHA FAZLA MUTLU OLDU"

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili İhsan Şener de 62. Hükumetin yeni kabinesinin yeni Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un Başbakan Yardımcısı görevine getirilmesi nedeniyle Ordulu bir kat daha fazla mutlu olmuştur" diye konuştu.

Şener, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na Ordulular adına teşekkür ediyorum. Yeni Türkiye'nin yeni kabinesinde Orduluların çok sevdiği, Ordu insanı ile özdeşleşmiş bir isim olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un bu göreve getirilmesi onur ve gurur vericidir. Bugüne kadar Ordu'ya hizmet için her noktada bulunan Sayın Kurtulmuş'un, bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışacağına inancımız tamdır. Sayın Kurtulmuş'un yeni görevinin önce ülkemize, sonra milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim."

"TÜRK DEMOKRASİSİ AÇISINDAN ÖNEM ARZEDEN BİR GÜN"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, memleketinden bir kişinin yeni kabinede yer almasından gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Türk demokrasisi açısından önem arz eden bir gün. AK Parti'mizin 27 Ağustos tarihinde gerçekleşen olağanüstü kongresinde Genel Başkanlığa Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nu seçmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Kendisine tevdi edilen hükumeti kurma görevi bugün neticeye ulaşmış olup, bizim de çokça arzuladığımız hemşehrimiz olan Numan Kurtulmuş'un da adının yer aldığı kabine açıklanmış oldu. Bu Ünye'nin, Ordu'nun bakansız kalmaması anlamında da bir talebin yerine getirilmiş olmasıdır. Biz bunu memnuniyetle ve sevinçle karşılıyoruz. Türkiye gerçekten AK Parti'nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki orkestra şefliğinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile beraber yeni ufuklara doğru yol almaya devam edecektir."

"İLİMİZİN MEDAR-I İFTİHARI"

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Numan Kurtulmuş'un 62. Hükumette Başbakan Yardımcısı olarak görev almasının Ordulular tarafından sevinç ve gururla karşılandığını söyledi.

Tekintaş, şöyle konuştu:

"Bugün açıklanan bakanlıklar ve özellikle Başbakan Yardımcılarının hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum ama en önemlisi ilimizin medar-ı iftiharı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev alan, bugüne kadar AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüş Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Bey'e öncelikle başarılar diliyorum. Bizi bu karar son derece mutlu ve memnun etti. Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve 62. Hükumetimiz ile iş birliği, el birliği ve güç birliği içerisinde Altınordu'muza, Büyükşehrimize ve ülkemize hizmette önemli bir mesafe kat edilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Ak Parti Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title