Haberler

61 Yıldır Şampiyonluklara Kulaç Atıyor

Marmaris'teki Uluslararası Arena Aquamasters Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 8'i bireysel 1'i takım halinde 9 rekor kıran 70 yaşındaki Tuncay Şenyüz, 61 yıldır şampiyonluklara kulaç atıyor.

SABRİ KESEN - Marmaris'teki Uluslararası Arena Aquamasters Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda 8'i bireysel 1'i takım halinde 9 rekor kıran 70 yaşındaki Tuncay Şenyüz, 61 yıldır şampiyonluklara kulaç atıyor.Marmaris Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen şampiyonada Şenyüz, 70-74 yaş kategorisinde 8 ferdi Türkiye rekoru kırdı ve ayrıca takım halinde de bir rekora imza attı. Şenyüz şampiyonada kırdığı rekorlar ve birinciliklerle toplam 10 altın madalya kazandı. AA muhabirine açıklama yapan Şenyüz, 9 yaşından bu yana yüzdüğünü söyledi.

"İstanbul Boğazı'nda 11 kez birinci oldum"

Yüzmenin çok sağlıklı bir spor olduğunu ve herkese tavsiye ettiğini anlatan Şenyüz, doktorların da sağlıklı bir yaşam için yüzmeyi önerdiğine işaret etti.Aquamaster yarışlarına katılmaya 1994'de İstanbul Boğazı'nda başladığını belirten Şenyüz, "14 kez İstanbul Boğazını geçtim ve 11 kez birinci oldum. Çanakkale'de de 11 kez katıldım hepsinde de birinci oldum. Kaş-Meis açıksu yarışlarının da hepsinde birinci oldum." dedi.Marmaris'te katıldığı yarışlarda rekor elde etmek için uzun süre antrenman yaptığını dile getiren Şenyüz, "70 yaşına yeni girdim. Bu kategoride kırılan rekorları kırmaya çalıştım. 8 yarışa katılma hakkı olduğu için 8 yarışa girebildim. Hepsini de birincilikle bitirdim. Yüzmeyi çok sevdiğim için de her gün antrenman yapıyorum. Bunun sonucunu da alıyorum." diye konuştu.

Dünya şampiyonasına da büyük bir azimle hazırlandığını söyleyen Şenyüz, 2017'de Budapeşte'de yapılacak Masterler Açıksu Dünya Şampiyonası'nda ilk üçe girmeyi hedeflediğini belirtti. Böylece, 2017'de 62 yılı dolduracağı yüzme sporunu taçlandıracağını söyleyen Şenyüz, şunları kaydetti: "İnsan bir hedef koyunca yaşı ne olursa olsun, antrenman da yaparsa sağlıklı kalıyor ve amacına ulaşıyor. Sonuca giden yol bizim için çok önemli ve bizi o sağlam tutuyor. Bu da sporla olabilecek birşey. Dünya bunu bildi ve kabul etti. Bu nedenle çok büyük yatırım yapan ülkeler var. Sporu ciddiye alıyorlar."

-"Ülkemiz yüzmede belirli bir noktaya geldi"

Çocukluğunda Türkiye'de kapalı havuz olmadığını, buna rağmen hedefe ulaşmak için çalıştığını ifade eden Şenyüz, "Bu sene Yüzme Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan Avrupa Yüzme Birliği Yönetim Kurulu üyesi oldu. Geçmişte yönetime giren yoktu. Bu da ülkemizin yüzmede belirli bir noktaya geldiğini gösteriyor." şeklinde konuştu. Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel de Tuncay Şenyüz'ün Türk sporuna sadece yüzerek değil, su sporları ve spor teşkilatında uzun yıllar görev yaparak katkı sağladığını dile getirdi.

Şenyüz'ün azimli ve rekorlar sahibi olduğunu belirten Demirel, "Sporun her kademesinde görev yapmış, master yüzme branşında son derece başarılı sonuçlar alarak dünya çapında dereceler elde ediyor. 2017 yılındaki dünya şampiyonasında güzel bir derece alacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Marmaris Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title