Haberler

600 Bin Lira Değerindeki Altından Kalp Fuara Damga Vurdu

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen mücevher ve saat tasarımcılarını buluşturan İstanbul Jewelry Show’a Tekin Seyrekoğlu’nun Türk Kalp Vakfı’na destek olunmasına dikkat çekmek amacıyla tasarladığı 4 kilogram ağırlığında ve 600 bin lira değerinde olan altın kalp tasarımı damga vurdu.

Dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen mücevher ve saat tasarımcılarını buluşturan İstanbul Jewelry Show'a Tekin Seyrekoğlu'nun Türk Kalp Vakfı'na destek olunmasına dikkat çekmek amacıyla tasarladığı 4 kilogram ağırlığında ve 600 bin lira değerinde olan altın kalp tasarımı damga vurdu.

Mücevher ve saat endüstrisi sektörünün önde gelen isimlerini buluşturan, bu yıl 44'üncüsü düzenlenen Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı 'İstanbul Jewelry Show' başladı. İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Tekin Seyrekoğlu'nun tasarladığı altından kalp damga vurdu. Ev sahipliğini Yasemin Özilhan'ın, sunuculuğunu ünlü televizyoncu Murat Başoğlu'nun üstlendiği açılışla tanıtılan 4 kilogram ağırlığında ve 600 bin lira değerindeki altın tasarım ziyaretçilerden ilgi gördü. Türk Kalp Vakfı ile işbirliği içerisinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kalp tasarlayan ünlü tasarımcı Tekin Seyrekoğlu, tasarımın küçük halinin kolye ve bileklik olarak satışa sunulacağını dile getirdi. Seyrekoğlu, satışlardan elde edilen gelirin bir kısmının Türk Kalp Vakfı'na bağışlanarak Çocuk Kardiyoloji Merkezi'ne destek olunacağı ifade etti. Hem yeteneğini hem de tasarımcılığını sergileyen Seyrekoğlu, herkesi Türk Kalp Vakfı'na destek olmaya davet etti.

Altından kalbin yapımı için 2 kişi 15 gün boyunca titizlikle çalışmalarını yürütürken tasarım fuarın sonunda eritilecek.

"Karı Türk Kalp Vakfı'na bağışlayacağız"

Tasarımıyla insanlar arasındaki sevginin çoğalması ve Türk Kalp Vakfı'na fayda sağlamayı amaçladığını ifade eden Tekin Seyrekoğlu, "Bu sene sosyal içerikli bir konsept hazırlayayım dedim. Türk Kalp Vakfı ile görüştük, kabul etti. Vakfın yararına konsept hazırladık, Yasemin Özilhan da destek verdi. Biz ürettik sadece maliyetini alacağız, karını Türk Kalp Vakfı'na bağışlayacağız. Kalp ile alakalı tasarımların tümü var bizde insanların aldığı her bir ürün Türk Kalp Vakfı'na yarar sağlamış olacak" diye konuştu.

"Geliri vakfın özellikle çocuk bölümündeki çalışmalara aktaracağız"

Proje kendilerine geldiğinde çok heyecanlandıklarını ifade eden Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Gülen, "Buradan bize gelecek olan geliri vakfın özellikle çocuk bölümündeki çalışmalara aktaracağız. Çocuklarımıza hareket sağlamak lazım, alışkanlık sağlamamız lazım. Amacımız kalp hastalıklarındaki ölüm oranını aşağıya indirmek. Bu kalbin küçük tasarımları var, onlar alındığı takdirde onların belirli bir yüzdesi bize verilecek" şeklinde konuştu.

"Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz"

Projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Yasemin Özilhan, "Teklif bana ilk geldiği zaman hiç düşünmeden kabul ettim. Çünkü tüm anneler için herkes için hassas olduğumuz bir konu bir çocuk var ve kalp hastası. Onun için elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların ağırlandığı İstanbul Jewelry Show, 16-19 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde mücevher ve saat meraklılarının ziyaretine açık olacak. Fuarda değerli ve yarı değerli metalden mamul takılar, değerli yarı değerli sentetik taşlar, inciler, saatler, değerli hediyelik eşyalar ve bir çok aksesuarda vatandaşların beğenisine sunuluyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tekin Seyrekoğlu Türk Kalp Vakfı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title