Haberler

Sarıyahşi Köprüsü İçin Geri Sayım

Güncelleme:

Yaklaşık 60 yıl önce Kırşehir ile irtibatları kesilen Aksaray ve Şereflikoçhisar'ın belde ve köyleri, yeniden ulaşım imkanına kavuşuyor.

Hirfanlı Baraj Gölü'nün su tutmasıyla yaklaşık 60 yıl önce Kırşehir ile irtibatları kesilen Aksaray ve Şereflikoçhisar'ın belde ve köyleri, Sarıyahşi Köprüsü ile yeniden ulaşım imkanına kavuşuyor.

Haziran ayında ulaşıma açılması planlanan köprü sayesinde, bölgedeki belde ve köyler, 1950'li yıllarda yapımına başlanan Hirfanlı Baraj Gölü nedeniyle kesilen ekonomik ve sosyal irtibatlarına yeniden kavuşabilir.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1950'li yıllarda yapımına başlanan Hirfanlı Baraj Gölü'nün, Aksaray ve Şereflikoçhisar'ın belde ve köylerinin Kırşehir ile ekonomik ve sosyal bağını kopardığını hatırlattı.

Kırşehir'e yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Sarıyahşi, Evren, Çıkınağıl gibi yerleşim birimlerinin Aksaray ve Şereflikoçhisar'a daha uzak olduğunu ifade eden Ekicioğlu, 1980'li yıllarda baraj gölü üzerine Sarıyahşi Köprüsü'nün yapılması fikrinin ortaya atıldığını, 1990'lı yıllarda ise proje  hazırlandığını dile getirdi.

 Uzun yıllar projenin uygulanmasında mesafe alınamadığını aktaran Ekicioğlu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 60 yıllık bir gecikmeyle de olsa bu hasretin bitmesini umutla ve heyecanla bekliyoruz. 1980'lerde köprü ve yol bağlantısı düşüncesi gelişti. Köprünün yapılması ile Kırşehir'e yakınlaşmak ve ekonomik yönden irtibat kurmak isteyen bölge insanının talebiyle 1990'lı yıllarda proje hazırlandı. 2009 yılında Hirfanlı Baraj Gölü üzerinde inşaat başladı. Geçen yıl Kırşehir bölümündeki yol ve köprü çalışmaları tamamlandı. Hirfanlı Baraj Gölü kurulmadan önce bu bölgenin insanları ticaret faaliyetlerini Kırşehir ile yapıyordu. Bölge halkının 60 yıllık hasreti bitmek üzere."

Ekicioğlu, proje kapsamında, köprü ve yolun Kırşehir kısmının tamamlandığını, Aksaray kısmının ise devam ettiğini bildirdi. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Şereflikoçhisar Sarıyahşi Kırşehir Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title