Haberler

60 Yıllık Adapazarı Şeker Fabrikasının Afyon'a Taşınması Yargıya Gidiyor

YILDIZ Holding tarafından 2013 yılında alınan Adapazarı Şeker Fabrikası'nın Afyon'a taşınması mahkemelik oldu. Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, taşınma kararını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Cumhuriyetin ilk şeker fabrikalarından biri olan Adapazarı Şeker Fabrikasını 2013 yılında Ülker Guruba bağlı Yıldız Holding tarafından Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifinin Bank Asya'ya olan borcuna karşılık 182 milyon liraya satın alınmıştı. Fabrikanın sahibi Yıldız Holding Şeker Kurumu'na başvurarak Sakarya ve bölgesinde pancar ekim alanının yetersiz olduğunu belirterek fabrikayı Afyon'a taşımak için izin istedi. Talebe Şeker Üst Kurulu'ndan izin çıkınca 60 yıllık fabrikanın Afyon'a taşınmasının önü açıldı.

Fabrikanın taşınmasıyla ilgili karara 65 bin üyesi bulunan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nden itiraz geldi. Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya kararı yargıya taşıyacaklarını söyledi. Fabrikanın Sakarya için önemli olduğunu söyleyen Aya, "Üst Kurul'un oy birliğiyle aldığı bu karar yarın ülke genelinde bulunan irili ufaklı şeker fabrikaları için emsal teşkil edecek ve ekim alanlarında sıkıntılara neden olacaktır. Bu nedenle konuyu yargıya taşıyacağız" diye konuştu. - Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Holding Bank Asya Adapazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title