Haberler

60 Yaş Kartı Sahiplerine Büyük Kolaylık

Güncelleme:

'İzmir'de ESHOT Genel Müdürlüğü, 60-65 yaş arasındaki İzmirlilerin toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli yararlanmasını sağlayan kartların vize işlemini kolaylaştırdı.

2016 yılı için belirlenen yıllık kullanım ücreti bankaya yatırıldıktan sonra artık başka bir işlem yapmaya gerek kalmayacak. Kartlar uzaktan erişim sistemi ile otomatik olarak hizmete açılacak.

ESHOT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 60 Yaş Kartı olarak anılan ve toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli yararlanmayı sağlayan kartların yıllık kullanım bedeli olan 125 TL'nin 1 Şubat 2016 tarihine kadar yatırılması gerektiği belirtildi. Bu yıl başlanan uygulama sayesinde, kart sahiplerinin bankaya para yatırdıktan sonra başka bir işlem yapmasına gerek kalmadı. Önceki yıllarda bankaya parayı yatırdıktan sonra dekontlarıyla birlikte, ESHOT veznelerinde ikinci bir işlem yaptıran 60 Yaş Kartı kullanıcıları, artık tek adımda işini görebilecek. Mevcut 60 Yaş Kartı olan vatandaşlar, kullanım bedellerini, İzmir'de bulunan tüm Vakıfbank şubelerinden nüfus cüzdanlarının aslı ve 60 Yaş Kartları ile müracaat ederek ödeyebilecek. Bankadaki işlemin tamamlanmasının ardından, kartlar uzaktan erişim ile otomatik olarak 1 yıllığına hizmete açılacak. 2016 yılı kullanım bedelini yatırmayanların kartları 1 Şubat 2016 tarihinde kullanıma kapatılacak.

İlk defa 60 Yaş Kartı alacakların ise 1 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı aslı ile ESHOT'un Konak'taki Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title