Haberler

60 Kişi Kayıp 3 Çocuğu Arıyor

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde Bayramın İkinci Günü Şeker Toplamak İçin Gittikten Sonra Kaybolan 3 Çocuğun Bulunması İçin 'Saha Aramasını' Kısmen Tamamlayan Emniyet Müdürlüğü, Sivil Polislerden Oluşan 60 Kişilik Özel Ekip Kurdu.

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde bayramın ikinci günü şeker toplamak için gittikten sonra kaybolan 3 çocuğun bulunması için ‘saha aramasını' kısmen tamamlayan Emniyet Müdürlüğü, sivil polislerden oluşan 60 kişilik özel ekip kurdu.

Talas'ta bayram şekeri toplamak için gittikten sonra kaybolan 10 yaşındaki Türkan Ay ile 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve kardeşi 7 yaşındaki Dilruba Tekin, tüm aramalara karşılık bulunamadı. Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Jandarma Alay Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ali Erdem, Emniyet Müdürü Arif Akkale, Talas ilçe Emniyet Müdürü İbrahim Kaba kayıp çocukların ailelerini ayrı ayrı ziyaret etti. Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 10’ar dakika süren ziyaret ile ilgili yanıtlayan Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale, çocukları bulmak için özel ekip kurduklarını söyledi.

Akkale, şöyle dedi:

“Saha aramamızı kısmen tamamlandık. Teknik ve diğer çalışmalarımızı aralıksız sürüyor. Yeni çekirdek bir ekip kurduk. 60 kişilik ekip, çocuklar buluncaya kadar çalışmalarını sürdürecek. Güvenlik kameralarını inceleme çalışmaları henüz bitmedi. Şu anda sizinle paylaşacağımız bir bilgiye ulaşmadık. Asılsız olanlar dahil bütün ihbarları değerlendiriyoruz. Keşke evlatlarımıza kısa sürede ulaşabilsek. Kent içinden ve kent dışından ihbarlar var. Ancak çoğu maalesef, asılsız. Arama çalışmalarında geç kalınmadı. Kayıp haberi ulaştıktan sonra çalışmalara başlandı. Kaybolduklarına ve hayatta olduklarına dair hiç kimse bir şey söyleyemez. Organ mafyası ile ilgili ipucu da yok. Biz, kendi verilerimiz üzerinden değerlendireceğiz. Haberlerde geçen önemli ipuçlarını elbette değerlendireceğiz. Kaybolan insanlarla ne yapılırsa onları yapıyoruz.”

“KAÇIRANLARDAN DAVACI OLMAYACAĞIZ”

Kayıp Türkan Ay’ın baba annesi Türkan Ay, çocukları götüren kişinin kim olursa olsun ondan davacı ve şikayetçi olmayacaklarını söyledi. Torunu ile aynı ismi taşıyan Tükan Ay, “Götüren kimse, biraz merhameti, vicdanı varsa çocukları Talas İlçesi'nin herhangi bir yerine bıraksın. Yavrum koşa koşa evine gelir. Artık, dayanamıyoruz. Hepimiz iğneyle ilaçla ayakta duruyoruz. Çocuklarımızı bulun” dedi.

Kayıp Türkan'ın dedesi Hasan Kanat ile anneannesi Huriye Kanat da, torunlarını ‘kaçıran' kişilerden davacı olmayacaklarını söyledi.

Arama çalışmaları kapsamında ilçedeki binaların kömürlükleri, depoları, inşaat alanları tek tek aranıyor. Polis ekipleri, ellerindeki kayıp çocuklara ait fotoğraflarla gezerek, yoldan geçenlere, bu çocukları görüp görmediklerini soruyor.

Bu arada Talas İlçesi'nde daha önce küçük yaştaki çocuğa tecavüz suçundan tutuklanan bir kişi de gözaltına alınıp, sorgulandı. Kimliği açıklanmayan bu kişi ifadesine başvurulduktan sonra salıverildi. Polis, ayrıca kaçırılan çocukları izlediği iddia edilen bir kişiyi de gözaltına altı. Görgü tanıklarıyla yüzleştirilen adam da olayla ilgisinin olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title