Haberler

60 Girişimci Sertifikalarını Aldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) KOSGEB ve ABİGEM işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimlerini başarıyla tamamlayan 60 kursiyere törenle sertifikaları verildi.30 kadın ve 30 genç olmak üzere 2 ayrı grupta toplam 60 kursiyer...

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) KOSGEB ve ABİGEM işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimlerini başarıyla tamamlayan 60 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

30 kadın ve 30 genç olmak üzere 2 ayrı grupta toplam 60 kursiyer için STSO'da "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi düzenlendi. Üniversitedeki hocalar tarafından girişimcilere, iş planı hazırlanması, pazar araştırılması, yönetim planının oluşturulması, yatırım fizibilitelerinin oluşturulması konularında toplam 70 saat eğitim verildi.Eğitimi başarıyla tamamlayan 60 kursiyer için STSO'da sertifika töreni düzenlendi.

KOSGEB İl Müdürü Nugay Nadir Koç işini kurmak isteyen girişimcilerin alacakları destekler konusunda önemli uyarılarda bulundu. Koç, "Sizlere vereceğimiz 30 bin hibe ve geri ödemeli 70 bin TL sadece başlangıç desteği. KOSGEB olarak işletmelerimizin rekabet avantajını geliştirmelerine yönelik birçok desteğimiz var" dedi.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise büyük hedeflere ulaşmanın yolunun küçük adımlardan geçtiğini söyledi. Yıldırım, "Son yıllarda odamızda düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerinde 207 kişiye eğitim verdik. Bu kursiyerlerden 11 kişi kendi işini kurdu. Sayı %5 gibi küçük bir rakam ama ileride artacağına inanıyorum. Bütün büyük amaçlar küçük adımlarla başlar. Hepimiz içinde böyle oldu. İlk adımınızı attınız. Hedeflerinize ulaşmanızı diliyorum. Odamız her zaman emrinizde. Girişimcileri tebrik ediyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title