Haberler

6. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı

Gölcük Belediyesince düzenlenen "6. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı" başladı.

Gölcük Belediyesince düzenlenen "6. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı" başladı.

Kumaş artıklarının birleştirilmesiyle kıyafetten masa örtüsüne kadar el işi ürünlerinin hazırlandığı kırkyama yöntemi hakkında bilgi ve beceri paylaşımı amacıyla düzenlenen şenlik kapsamında Değirmendere'de çalıştay yapıldı.

Gölcük Belediyesi Başkan Vekili Yıldıray Çelik, yapıldığı yörenin özelliklerini içinde barındıran kırkyama eserlerinin tarihe tanıklık ettiğini söyledi.

Şenliğe 11 ülkeden 190'ı Türk olmak üzere 230 sanatçının katıldığını ifade eden Çelik, kırkyama festivalinin eskileri değerlendirerek yeni ürünler yapmayı öğrettiğini dile getirdi.

Çelik, sanatı destekleyen ve önem veren bir belediye olduklarını, etkinliğin ülkelerarası diyalog ve hoşgörünün arttırılmasına katkı sağladığını belirtti.

Derya Makedonya Türk Kadınlar Derneği Başkanı Suzan Musli de Balkanlar'daki birçok ülkeden festivale katılmak isteyenler olduğunu anlattı.

Katılımcıların stantlarda ürünlerini sergilediği, atölye çalışmalarının yapıldığı şenlik, 6 Eylül Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Değirmendere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title