Haberler

6. Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu

Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu sona erdi.

Seramik sanatının imkan ve sınırlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Gölcük Seramik Sempozyumu sona erdi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Demirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyinin iş birliğinde Türkiye, Hindistan, Pakistan, Slovakya ve Finlandiya'dan akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum, kapanış sergisiyle tamamlandı.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yaptığı konuşmada, sanatsal etkinliklerin sınır tanımadığını, dil, din, ırk ayrımı yapmadığını ve evrensel özelliklere sahip olduğunu belirterek, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği bulunan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve KOÜ Değirmendere MYO öğretim üyelerine teşekkür etti.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise, Kocaeli Üniversitesi ile uluslararası düzeyde 3 sanatsal etkinliği Gölcük'e kazandırdıklarını ifade etti.

KOÜ Değirmendere Ali Özbay MYO Öğretim Üyesi ve Sempozyum Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Nermin Demirkol da, sempozyumun dolu dolu geçtiğini ve katılan sanatçıların öğrencilere yeni teknikler öğrettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kapanış sergisinin kurdelesini kesti.

Sempozyuma katılan sanatçılar tarafından yapılan eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Prof. Dr. Hülagü ile Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş, sanatçılardan eserlerle ilgili detaylı bilgi aldı.

Seramik sanatının kişisel ve teknik yorumlarını aktarmayı, sanat ve bilime katkı sunmayı amaçlayan sempozyumda ortaya çıkan eserler, Gölcük'te kurulması planlanan Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi'ne bağışlanacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kocaeli Üniversitesi Gölcük Belediyesi Mehmet Ellibeş Değirmendere Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title