Haberler

6 Saatlik Eğitimde Kayak Öğreniyorlar

Eski milli sporcu ve kayak öğretmeni Atınç Taşdemir, Uludağ'da geleceğin kayakçılarını yetiştiriyor.

BATUHAN ATİK - Eski milli sporcu ve kayak öğretmeni Atınç Taşdemir, Uludağ'da geleceğin kayakçılarını yetiştiriyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Uludağ Kayak Akademisi bünyesinde görev yapan Taşdemir, milli takım altyapısına yetenekli sporcular kazandırmak için çalışıyor.

Eski milli sporcu ve kayak öğretmeni Atınç Taşdemir (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 37 yıldır kayak yaptığını ve 47 defa milli olduğunu hatırlattı.

Karslı olduğunu ancak Bursa'da yaşadığını anlatan Taşdemir, Türkiye şampiyonlukları bulunduğunu, son yıllarda ise özellikle kış dönemlerinde milli takım altyapısına geleceğe dönük olarak iyi ve profesyonel kayakçı yetiştirmek için çalıştığını söyledi.

Taşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Uludağ Kayak Akademisi Kayak Kulübü bünyesinde görev yaptığını belirterek, Yılmaz Erdoğan, Fenerbahçeli eski futbolcu Alex de Souza, Beyazıt Öztürk ve Mustafa Erdoğan gibi ünlü isimlere de kayak dersi verdiğini aktardı.

Taşdemir, çok sayıda profesyonel sporcu ve amatöre ders verdiğini ifade ederek, "Ben hayatım boyunca sayıları bini geçen gerek amatör gerekse profesyonel düzeyde sporcu çalıştırdım. Şimdiki temel amacım ise profesyonel kayak yarışmalarına ve milli takım altyapısına çocukları en iyi şekilde hazırlamak." diye konuştu.

6 saatlik eğitimde kayak öğreniyorlar

Hem kayak hem snowboard öğretmeni olduğuna değinen Taşdemir, şöyle devam etti:

"Benim burada ortalama 6 saatlik bir eğitim verdiğim çocuk kolay ve fazla dik olmayan pistlerde çok rahat kayak kayabiliyor. Fakat kişi kayakta tam profesyonel ve uzman olmak isterse bunun için bu spora uzun yıllarını vermesi gerekiyor. Çocukları çalıştırırken en zorlandığımız şey, özellikle kayak pistlerine giren ve yürüyen yayalar. Bunun için daha iyi önlemler alınması gerekiyor. Biz de zaten sırf bundan dolayı kayak eğitimini verirken 2. Gelişim Bölgesi'ndeki kayak pistlerini tercih ediyoruz."

"Göğsümüzü kabartacak pek çok sporcu çıkaracağımıza eminim"

Taşdemir, şuanda geleceğin sporcusu olabilecek ve yeteneğine göre milli takım altyapısına girebilecek yaklaşık 30 sporcu çalıştırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben ve ekibim şu an yaşları 8-18 yaş aralığında olan toplam 30 genci, günde 4 saat olmak üzere haftada 7 gün eğitiyoruz. Temel amacımız üst düzey profesyonel kayakçı ve milli takıma çok iyi, yeni ve ülkemizi yurt dışında gururla ve başarıyla temsil edebilecek kayakçılar yetiştirmek. Türkiye'nin genel olarak uluslararası kayak yarışmalarında sönük kalması konusunda, kayak için yapılan altyapı yatırımlarının yetersiz olması ve kayak sporunun ülkede daha çok amatör düzeyde kalmasından dolayı olduğu yorumunu yapabilirim. Fakat özellikle son 4 yılda kayak alanında büyük teşvikler ve yatırımların yapılmaya başlanmasıyla bu açığın çok kısa bir zamanda kapanacağına ve bizim de yurt dışındaki kayak yarışmalarında göğsümüzü kabartacak pek çok sporcu çıkaracağımıza eminim."

Kaynak: AA / Spor

Yılmaz Erdoğan Türkiye Uludağ Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title