Haberler

"6. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" -

Diyarbakır'da TÜYAP tarafından düzenlenen "6. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" yarın açılacak.

Diyarbakır'da TÜYAP tarafından düzenlenen "6. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı" yarın açılacak.

TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bu yılın ilk fuarının yarın açılacağını ifade ederek, mayıs ayı sonuna kadar 15 günde bir çeşitli projelerle fuar açacaklarını söyledi.

Fuarın, bölgenin en büyük fuarı olduğunu vurgulayan Ersözlü, bölgenin tarım ve hayvancılık konusundaki görüşleri ve yatırımlarının bu fuarın önemini daha da artırdığını kaydetti.

Ersözlü, Diyarbakır'daki ekonomik kalkınmaya fuarlarla katkı sunmaya devam ettiklerini belirterek, "Geçen yıl düzenlenen fuarları 270 bin ziyaretçiyle kapattık. Yurt içi ve yurt dışından 543 firma bu fuarlara katılım gösterdiği için olumlu yönde ekonomik hareketlilik yaşandı. Bu yıl ise ziyaretçi sayısını 300 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Düzenleyeceğimiz fuarlarla bu seviyeyi yakalayacağımıza inanıyorum" dedi.

"Barış süreci bölgede ekonomiye yansıdığı için mutluyuz. 100 milyon dolarlık ticaret hedefliyoruz" diyen Ersözlü, bu yıl fuara katılımda yüzde 20 oranında artış sağlandığını dile getirdi.

Ersözlü, bu yıl 120 bin ziyaretçi beklediklerine değinerek, şöyle konuştu:

"Bölgede ortamın sakin olması ve barış süreci, şehrin tüm dinamiklerine de katkı sunacaktır. TÜYAP olarak bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Yarın açılacak fuara yurt içinden ve yurt dışından geniş bir katılım bekliyoruz. Irak'ın kuzeyinden de fuara katılım sağlanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla açılacak fuar kapsamında koyun ve kuzu güzellik yarışması da yapılacak. 12 Nisan'a kadar ziyarete açık kalacak fuar bölgenin kalkınmasına ve kazanç sağlamasına da vesile olacak."

Toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal da katıldı.

Muhabir: Aziz Aslan, Sema Kaplan

Yayınlayan: Levent Harman

Kaynak: AA / Güncel

İlhan Ersözlü Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title