Haberler

6'ncı Orta Doğu Turizm Etkinliği

Trakya Bölgesinin turizm değerlerinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yer alan hedef ülkelere, pazarlara tanıtılması, bölgenin turizm hacminin geliştirilmesi, yerel kalkınmanın ve gelişmenin hızlandırılması amacıyla 6’ncı Orta Doğu Turizm Etkinliği (METEX) Kırklareli’nde düzenledi.

Trakya Bölgesinin turizm değerlerinin Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yer alan hedef ülkelere, pazarlara tanıtılması, bölgenin turizm hacminin geliştirilmesi, yerel kalkınmanın ve gelişmenin hızlandırılması amacıyla 6'ncı Orta Doğu Turizm Etkinliği (METEX) Kırklareli'nde düzenledi.

Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen METEX etkinliği kapsamında Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Tunus, Mısır ve Bahreyn'den 25 turizmci katıldı. Kırklareli Demirköy özelinde ve Edirne'de çeşitli destinasyonların tanıtıldığı etkinlikte gala yemeği düzenlendi.

İğneada Resort Otel'de düzenlenen gala yemeğine, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Safet Üresin, Kırklareli İl Kültür Turizm Müdürü Necmi Asan, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü İrfan Özcan, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cüneyt Mengü, çok sayıda turizmci, davetliler, köy muhtarları ve basın mensupları katıldı.

Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden Bölgemize gelen turizmcileri selamlayan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Biz turizmle ilgili tüm karar mekanizmalarında yerel aktörlere danışmandan, onları sürece katmadan karar vermiyoruz. O yüzden buraya ilgili herkesi davet ettik. Bölgemizin turizm potansiyelinin farklı hedef pazarlarda tanıtılması adına paydaşlarımızla işbirliği halinde bir dizi çalışma yürütüyoruz" dedi.

"UMUYORUM BU TANITIM GEZİSİ BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAK"

METEX organizasyonu çalışmalardan biri olduğunu ifade eden Şahin, "Bugün aramızda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Lübnan, Ürdün, Kuveyt ve Bahreyn'den turizmci misafirlerimiz bulunuyor. Kendilerine İğneada'yı, Longoz Ormanları'nı, Dupnisa Mağarası'nı ve bölgemizdeki diğer turizm destinasyonlarını tanıtacağız. Umuyorum bu tanıtım gezisi bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olacak" diye ifade etti.

Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cüneyt Mengü yaptığı konuşmada ülkemizde birbiri ardına patlayan bombalardan etkilenen ülke turizminin yeni pazarlar sayesinde 2016 yılını daha az hasarla atlatacağını söyledi.

Ortak dini değerlerin temel alınarak ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, "Kuşlar dahi Mısır'dan yavrulamak için bu topraklara geliyorken, Ortadoğu'daki din kardeşlerimiz niçin tatil yapmak için Avrupa'ya gidiyorlar?" şeklinde konuşması alkışlarla karşılandı.

Üç gün süren organizasyon boyunca Kırklareli, Demirköy, İğneada ve Edirne'deki turizm değerlerini tanıma fırsatı bulan turizmciler, Trakya Bölgesi'nin İstanbul'a yakınlığı ve doğa güzellikleriyle Orta Doğu ve Körfez ülkeleri için yeni bir destinasyon olabileceğini vurguladı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Şahin Kırklareli Orta Doğu İğneada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title